Altın fiyatları sert düştü

Genel seçim sonuçlarına göre Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasının ardından,doların TL karşısında sert düşüşü ile Kapalıçarşı'da sert düşüşle başlayan alt?

Çerkezköy 3.11.2015 15:50:00 0
Altın fiyatları sert düştü

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza  Satış Müdürü Muzaffer Seyhan, 1 Kasım seçimleri sonunda doların düşmesiyle altın fiyatlarının da düştüğünü söyledi. Seyhan, “Altın piyasası 7 Haziran seçimleri sonrasında devamlı yükseliş nedeniyle durgundu. 1 Kasım seçimlerinin ardından doların ani düşüşü ile birlikte altın fiyatları da düştü. Çünkü altın piyasası da dolara endeksli olduğu için dolar yükselmesiyle altın fiyatları da yükseliş gösteriyordu. Altın fiyatlarının düşüşünden altın alacaklar artık yararlanacak. Düşüşler altın alacaklara yaradı. Elinde altını olup da bozdurmak isteyenler bozdurmak için biraz daha beklemek zorundadır.Özellikle söz,nişan yada düğün yapacak olanlara bu düşüşten yararlanmış oldu.İnşallah bizim sektör gibi diğer sektörlerde de istikrar başlar umudundayız.Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI”

Burak-2 Kuyumculuk Mağaza Müdürü Volkan Parlak’ta ,” Birkaç aydır fiyatların yükselmesiyle birlikte sektörümüzde yaşanan belirsizlik 1 Kasım seçimlerinden sonra doların düşmesiyle birlikte altın fiyatlarının düşüş göstermesiyle belirsizliği ortadan kaldırdı.1 Kasım seçimleri öncesi 106 TL olan altının gramı 96 TL’ye kadar düştü. Bu kadar düşeceğini tahmin etmiyorduk. Bu düşüş altın alacaklara yaradı” diye konuştu.

“SATIŞLAR YÜKSELECEKTİR”

Burak-1 Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Serhat Yılmaz’da, “Altın fiyatların düşüşü sektörümüze hareket kazandıracağına inanıyoruz. Fiyatlar yüksek olunca da altın alanların sayısı oldukça azalmıştı ve satışlarımızda çok düşmüştü. Alanlar ise çok yakınlarının düğün derneklerine katılma zorunluluğunda olmaları nedeniyle bir şeyler alıyordu” dedi.

MEMNUN ETTİ

Çeyrek altının 180 TL’den 170’ye düştüğünü kaydeden Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Türker Buluk “ Bilezikler ayarına göre 99 TL’ye indi. Seçim öncesi ise rakamlar 166-105 TL arasında seyrediyordu” dedi. Altın fiyatlarının düşmesinin memnunluk yarattığını belirten, Murat Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Mehmet Can Elçi, “  Fiyatların bu düşüşleri başta altın alacaklara çok yaradı. İkincisi sektörümüze hareketlilik kazandırdı. Altın fiyatlarının beklenenden daha çok düşüş sağlaması kuyumcular olarak hem bizleri hem de vatandaşlarımız da  memnunluk yarattı” diye konuştu.

“FAYDALANMALIDIRLAR”

Altın fiyatlarının düşmesinden memnun olduklarını belirten Sedat Kuyumculuk Sahibi Sedat Çelik,“1 Kasım seçiminin ardından beklenmedik şekilde düşen dolar ile birlikte altın fiyatlarının da düşmesi kuyumcular olarak vatandaşlar gibi bizimde hoşumuza gitti. Çünkü bir süredir sektörümüzde fiyatların yükseliş göstermesiyle birlikte belirsizlik vardı. Buna paralel olarak da işlerimize de yansıyordu. Bu düşüşle birlikte altın alacak olanlar daha fazla altın alma imkanına da kavuşmuş oldular. Sektörümüz dolara endeksli olduğundan dolar yükseliş gösterince altın fiyatları da artıyor. Bu nedenle altın alacaklar bu düşüşlerden yararlanmalı” diye konuştu.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10