Süleymanpaşa'nın yeni simit arabaları görücüye çıktı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından daha hijyenik koşullarda simit satılması için başlatılan kampanyaya simit fırınlarından da destek gelirken alınan 16 yeni simit arabası Tuğlalı Park'ta görücÃ

Süleymanpaşa 11.11.2015 15:38:00 0
Süleymanpaşa

Tanıtım töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Uzun süre speküle edildi. ‘Belediye simit satar mı?’ denildi. İyi ki belediye simit sattı da simitçi fırınlarımız yeni arabalarıyla ve personelinin hijyenik kıyafeti ve nazik davranışları ile hemşerilerimize hizmet vermeye başladı. Bundan sonra bu standartlara uyanlar simit satacaklar. Uymayan hiçbir simitçiye zabıtamız izin vermeyecek.”diye konuştu.

Açılış konuşmasına devam eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi’nin ilçe esnafı ile uyum içinde çalıştığını belirtirken, “Bu belediye ile ilgili ön yargıların kırılması gerektiğini, bizim esnafımızdan sonuna kadar razı ve yanında olduğumuzu, esnafın bu ekonominin kırılmayan direği olduğuna inandığımızı, bizim de esnaflıktan geldiğimizi bir kere daha şer cephelerine duyuruyorum. Ne yazarsanız yazın ne çizerseniz çizin. Mikroskop altında inceliyorsunuz, inceleyin. Ama ben bu belediyenin kuruşunu sizlere yedirmemeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA SİMİT İKRAM EDİLDİ

Programda 750 simit ve 500 ayran vatandaşlara ikram edilirken yeni simit araçlarından ilk simidi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ikram etti. Öte yandan yeni simit arabalarının teknik özelliklerini de Emart Makine firmasından Erman Sadış basın ve katılımcılar ile paylaştı. Sadış, “Simit arabalarımızın 3 teker sayesinde rahat hareket kabiliyeti mevcuttur. Alt kasa depo olarak kullanılır. Simitçimizin soğuk ve yağmurlu havalardan etkilenmemesi için yerden yüksek platform mevcuttur. Camekan kısmı solidpoli-karbondan üretilmiştir. Ayrıca araçlarımızın yere sabitlenebilmesi için altı da demir profilden kaynatılmıştır. Yeni simit araçları Süleymanpaşa’ya yeni bir soluk getirecektir.”dedi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10