Meydan genişletme çalışmaları sürüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, meydan genişletme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Çerkezköy 13.11.2015 17:29:00 0
Meydan genişletme çalışmaları sürüyor

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen genişletme ve modernizasyon çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Akay, “Belediye önünde oto galerinin bulunduğu alandaki kendimize ait yeşil alanları meydana kattık. Burada hem kaldırımı genişleteceğiz, hem de yeşil alanlar oluşturacağız. Böylelikle ilçe merkezimiz çok daha güzel bir görünüme kavuşmuş olacak.”dedi.
IŞIKLANDIRMA YAPILACAK
Meydana katılan alanlarda yeşillendirme çalışmaları ve ağaç dikimi gerçekleştirileceğini anlatan Akay, “Meydanımız daha da genişleyecek. Kazı çalışmalarında gerçek toprak zemine kadar indik ki dikeceğimiz ağaçlar daha iyi kök tutsun. Ağaçlandırma çalışmalarının ardından toprak dolgu, betonlama ve ışıklandırma çalışmalarını yapacağız” dedi.

CAMİNİN GÜZELLİĞİNİ DUVAR ÖRTÜYOR

Çerkezköy’de resmi bayramlarda ve meydanda yapılan diğer etkinliklerde vatandaşların ayakta beklememesi için bu yeni alanlarda da törenlerde kullanılmak amacıyla tribünler oluşturulabileceğini söyleyen Akay,  Osmanlı Camii’nin meydan projesine dahil edilmesi konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine söyledi. Son dönemlerde gündeme oturan konuyla ilgili olarak Akay, şunları anlattı: “Biz ne istiyorsak bu şehrin menfaatleri için istiyoruz. Mevcut duvar, caminin güzelliğini örtüyor. İnsanlarla cami arasında engel oluşturuyor. Duvarların yıkılmasıyla hem camimiz daha güzel bir şekilde ortaya çıkacak, hem de insanların cami ile arasındaki engel ortadan kalkmış olacak” dedi.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10