İrmet'ten doktorlara yemek

Özel İrmet Hospital Hastanesi Trakya bölgesinde görev yapan doktorlara yönelik tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi.

Çerkezköy 15.11.2015 15:45:00 0
İrmet

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Çorlu, Çerkezköy, Saray, Vize ve Kırklareli’nde görev yapan doktorlar ile tanışma ve kaynaşma yemeği gerçekleştirdi. Önceki akşam saat 19.30’da Trakyum Restaurant’ta düzenlenen yemekte İrmet Hospital Hastanesi ortakları Op.Dr. Ahmet Türker ile Op.Dr. İrfan Tombalak, Hastane Müdürü Alper Atasoy, Başhekim Yardımcısı Dr. Burç Baykaran, Başhemşire Gülcan Özdemir ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Leyla Alkan davetlileri kapıda karşıladılar.

“1995 DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR”

Yemek öncesi konuşma gerçekleştiren Hastane Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, “Pek çoğunuz bizi tanıyorsunuz. Ancak her geçen gün Çerkezköy'ün sağlık camiasının büyümesi ve bizim hekim sayımızın da giderek artması nedeniyle böyle bir tanıtım yemeği düzenledik. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Önce sizlere Çerkezköy’de ki sağlık hizmetlerinin geçmişini kısaca özetlemek istiyorum. Çerkezköy'deki sağlık hizmetleri 1995 yılına kadar sağlık ocakları ve işyeri hekimleri ile yürütülüyordu. 1995 yılı bu sağlık hizmetleri bakımından bir dönüm noktası olmuştur. Bu yıl, SSK dispanseri hastaneye dönüştürülmüş ve Çerkezköy'e ilk uzman doktorlar gelmeye başlamıştır. Ben de 1995 yılında Çerkezköy SSK hastanesine gelen ilk uzman doktorlardan birisiyim. Çerkezköy'ün İlk özel hastanesi de aynı yıl hizmete girmiştir. Bu tarihten sonra Çerkezköy'deki uzman doktor sayısı ve çeşitleri giderek artmış ve bölgenin sağlık hizmeti kalitesi giderek yükselmiştir” diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRDIK”

2003 yılında Doktor Remzi Garip hastanesi olarak kurulmuş olan özel hastaneyi satın alarak ismini Özel Çerkezköy Hastanesi yaptıklarını hatırlatan Türker, “O günlerde 20 yataklı butik bir özel hastane olarak çalıştırmaya başladık. Bu hastaneyi satın aldığımız günden itibaren Çerkezköy’ün ileriki yıllarda artacak ihtiyacını öngörerek daha büyük bir hastane planları yapmaya başladık. 2007 yılında şu anki hastane arsasını satın aldık. Gerekli imar değişikliklerini yaptırdık. 2010 yılında Acıbadem proje yönetimi tarafından projeyi çizdirerek 2011 yılında inşaatına başladık. 2014 yılı Haziran ayında da yeni binamıza taşındık. Hastanemizin ismini de İrmet Hospital olarak değiştirdik. İrmet Hospital dememizin sebebi de ilk günden beri sağlık turizmi hedeflemiş olmamızdır” dedi.

“ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLACAKTIR”

Hastaneyle ilgili bilgi vermeyi sürdüren Türker, “Yeni binamıza taşındığımızda toplam 22 kadromuz bulunuyordu. Bakanlık tarafından sadece 54 yatak izni verilmişti. 1500 metrekare bir binadan 14 bin 500 metrekare bir binaya geçmiştik ve 220 yatağa göre planlanmış bir binada sadece 54 yatakla hizmet veriyorduk. Başka ilden tıp merkezi ruhsatı satın alarak gerekli prosedürleri tamamladık ve 45 uzman doktor, 4 diş hekimi ve 7 acil hekimi olmak üzere şu an ruhsatımızı toplam 56 doktor kadrosuna çıkardık. Yatak sayımız da bununla orantılı olarak arttı. Şu an 122 yatakla hizmet veriyoruz ama çok yakında 61'i 3. düzey yoğun bakım yatağı olmak üzere ruhsatlı toplam 152 yatak sayısına ulaşacağız. Bu 56 doktor kadrosu ve ruhsatlı 152 yatak ile a sınıfı bir hastane, hem Çerkezköy hem de bizler için bir övünç kaynağı olacaktır” diye konuştu.

“UYKU ÜNİTESİ KURDUK”

Yeni bölümler açarak bölge halkının hizmetine sunduklarını kaydeden Türker, “Son olarak anjiyo ve kalp damar cerrahisini hizmete açtık. İlk anjiyo işlemleri ve açık kalp ameliyatları çok başarılı geçti. Hizmete açtıktan sonraki şu 20 günlük süreçte bölgenin bu konuda ne kadar hizmete muhtaç olduğunu bir kez daha fark ettik. Bu kısa dönemde, hastanemiz olmasa, gideceği mesafenin uzaklığı dolayısıyla en az 3-4 hastanın hayatını kaybetmiş olacağını gördük. Göğüs hastalıkları ve uyku ünitesi kurduk. Göz kliniğimizin donanımını artırdık. Göz anjiyosu, yeni doğanda rop muayenesi, göz lazeri uygulamaları başlattık. Fizik tedavi merkezimizi hizmete açtık. Beyin cerrahisiyle ilgili olarak endoskopik bel fıtığı ameliyatları ve özellikli beyin ameliyatları yapmaya başladık. Çevre illerden bir çok beyin anevrizması ve subaraknoid kanama hastaları hastanemize sevk edilmektedir” açıklamasında bulundu.

“TÜP BEBEK ÜNİTELERİNİ HİZMETE SOKACAĞIZ”

Çene cerrahisi, Ortodonti ve Periodonti de içeren modern bir diş kliniği kurduklarını kaydeden Türker, “Cildiye ve plastik cerrahi uzmanlarını başlattık. İş kazaları sık görülen bölgemizde özellikle plastik cerrahi büyük bir ihtiyaçtı bu ihtiyaçlar giderildi. Böylece ilk günden beri hedefimiz olan Çerkezköy’den çevre illere sevkler azaldı. Yoğun bakım ünitelerimizi genişlettik. Çanakkale'den, Gebze'den ve Edirne'den hastanemize hasta sevkleri almaya başladık. Sağlık turizmini Trakya'da aktif bir şekilde uygulamaya soktuk. Irak, Somali, Bulgaristan ve hatta İngiltere'den ameliyat için hastalarımız geliyor. Yakın bir zamanda onkoloji ve tüp bebek ünitelerini hizmete sokacağımızı buradan müjdelemek istiyorum” diye konuştu.

GÜZEL BİR HASTANE İNŞA ETTİK

Çerkezköy’ün son 20 yılda sağlık alanında büyük mesafeler kat ettiğini kaydeden Türker, “Bölgemizdeki nüfus artış hızı dolayısıyla bu mesafenin de alınması gerekliydi. Hastanemiz adına biz gerekli alt yapıyı oluşturduk, organizasyonu yaptık ve ticari riskleri aldık. Geldiğimiz bu noktada büyük emeği olan çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca bu süreçte bize destek olan bütün bürokratlar ile inşaat ve proje yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Evet, biz hem inşaat kalitesi hem de teknik ekipman bakımından yüksek standartlarda bir hastane inşa ettik. Kendimiz de hasta olduğumuzda tedavi veya ameliyat olacağımız bir hastane tasarladık. Hastanecilikteki ilk günden beri prensibimiz, hastaları hep kendi yakınımız gibi görmek ve hastaya ne gerekiyorsa onu yapmaktır. Yani biz bir hastaya ameliyat gerekiyorsa ameliyat, tahlil gerekiyorsa tahlil, tıbbi tedavi gerekiyorsa tıbbi tedavi yaparız. Ettiğimiz yemin ve tıbbi etik gereği zaten doğrusu da budur. Buradan hepinizi uygun bir zamanınızda hastanemize davet ediyor ve hastanemizi gezip İstanbul'daki A sınıfı hastanelerle karşılaştırma yapmanızı rica ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

BİLGİLER VERDİ

Özel İrmet Hospital hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker konuşmasının ardından hastanenin eski ve yeni görüntülerini slayt eşliğinde davetlilere izleterek medikal kadroyu tanıttı.Yemekte doktorlar birlikte sohbet ederek sağlık konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10