Kongre iptallerine Süleymanpaşa'dan açıklama geldi

Geçtiğimiz gün CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla gönderilen yazı da Tekirdağ'daki bazı ilçe kongreleri iptal edilmişti. Bu ilçeler arasında SÃ?

Süleymanpaşa 16.11.2015 13:24:00 0
Kongre iptallerine Süleymanpaşa

13.11.2015 tarih ve 2015/1821 sayılı tarafımıza ulaşan yazıda Tekirdağ ili Süleymanpaşa İlçemizde 3 Kasım 2015 tarihi itibarıyla devam etmesine karar verilen ‘Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Ön Seçmen Seçimleri İL-İlçe Kongreleri’ süreci ve seçimleri Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl ve Genel Sekreterimiz Gürsel Tekin tarafından yollanan yazı ile durdurulmuştur. Yaşanılan bu süreçte hem yerel basında hem de ulusal basında konu ile ilgili olarak birçok bilgi kirliliği örneğine rastlanmaktadır.

GENEL MERKEZİN GEREKÇESİ

Genel Merkezimizden gönderilen yazıda, sürecin durdurulma gerekçesi olarak “Genel merkezimiz tarafından birçok defa istenen tutanakların ve listelerin Genel Merkeze gönderilmediği, seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılmadığı, 3 (üç) gün öncesinden asılması gereken listelerin asılmadığının tespit edildiği, Süleymanpaşa İlçemizde devam eden seçimlerin usulsüz, tüzüğe ve Kongreler yönetmeliğine aykırı bir biçimde devam etmesi” gösterilmiştir.

LİSTELER ASILMIŞTIR

1- Öncelikle belirtmek isteriz ki Genel Merkezimiz tarafından tarafımıza herhangi bir tutanak ve liste gönderim talebi gelmemiştir. Seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılmadığı savı kanıtlanmalıdır. Asılmadığı iddia edilen listeler 9.11.2015 tarihli ilçe yönetim kurulu kararı sonrası tutulan ekteki tutanakla birlikte parti binamızda bulunan duyuru panosuna asılmıştır.

BÜTÜN ÜYELERE DUYURU YAPILMIŞTIR

2-Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Ön Seçmen Seçimleri’nin yapılacağı tarih 15.11.2015 Pazar günü olarak belirlenmiş, yer olarak ise Çınarlı Mahallesi Hükümet Cad. Özdemirler Yapı Market Üstü No: 340 adresli Özdemirler Düğün Salonu ön ödemesi tarafımızca yapılarak tutulmuştur. Seçimlerin yapılacağı yer, tarih ve saat duyurusu hem parti binamızdaki duyuru panosuna asılmış hem de bütün üyelerimize kısa mesaj yoluyla iletilmiştir.

SANDIKLARIN ÜZERİNE OTURULDU

İlçe Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen bütün bu somut gerçekler ortadayken ortaya çıkan tabloyu derin üzüntüyle karşılamaktayız. Bu yaşananlar sonrasında, tüm mahallelere sandık koyarak gerçekleştireceğimiz delege seçimleri öncesi, sandıktan kaçanların ve korkanların yarattığı kirliliğin hesabını kimin vereceğini merak ediyoruz.Yaşananlar neticesinde birileri tarafından resmen sandıkların üzerine oturulmuştur.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KİRLİ OYUNU REDDETMİŞTİR

Sandıktan çekinenlerin yarattığı kirli kamuoyuyla, üyelerimiz üzerinde kaygı ve endişe oluşturulmaya çalışılmıştır. Şimdi yine bir kirli kamuoyu oluşturarak sandığın ortadan kaldırıldığı gerçeği gündem dışı bırakılmak istenmektedir. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi ailesi bu kirli oyunu oynamayı reddetmiştir.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10