Çerkezköy'de Kuş Festivali planlanıyor

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği'nin hafta sonları düzenlediği 'Kuş pazarı' hafta sonları renkli görüntülere sahne oluyor. 15 yıldan bu yana Pazar günleri sabah 10.00 ile 13.00 saatleri aras

Çerkezköy 16.11.2015 17:59:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde kurulan kuş pazarı kurulduğu günden beri yoğun ilgi görüyor. Pazarda görücüye çıkan güvercin ve kanaryalara birçok il ve ilçeden görücü geliyor. Kuş meraklıları evlerinde özenle besledikleri güvercin, kanarya, muhabbet kuşu gibi hayvanların kendilerini stresten uzak tutuğunu ve aynı zamanda kendileri içinde çok güzel bir uğraş olduğunu söylüyor.  

BU BİR HASTALIK!

30 yıldır aralıksız evde kanarya, muhabbet ve güvercin beslediğini belirten Kanarya Sevenler Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erişken, kuş beslemenin çok özen isteyen bir iş olduğunu söylüyor. Erişken, “30 yıldır evimde güvercin başta olmak üzere kanarya ve muhabbet kuşu yetiştiriciliği yapıyorum. Kuş yetiştirmek bir sevda bir hastalık, bir gönül işi olduğu gibi aynı zamanda çok özen isteyen bir iştir. Kuş yetiştiriciliği titiz bir bakım yapmayı gerektiriyor.”diye konuştu.

 

40 BİN TL’YE KADAR KUŞ VAR

Erişken, bu haftaki pazarda Silivri, Çorlu, Vize, Kırklareli, Saray,Çatalça,Pınarhisar ve Tekirdağ’dan gelen kuş severlerin olduğunu hatırlatırken, bazen çok daha fazla il ve ilçelerden gelenler olduğunu söylüyor. Kuş almaya gelenlerin her biri kendilerine göre kuş bulduğunu belirten Erişken, “Kuşlar, 15 TL’den 40 bin TL’ye kadar cinsine göre alıcı buluyor.”dedi.

GENELENKSEL HALE GELECEK KUŞ FESTİVALİ PLANLANIYOR

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği olarak Trakya Bölgesi’nde 15 yıl önce ilk kez Çerkezköy’de başlattıkları kuş pazarının her hafta artarak ilgi görmesi üzerine önümüzdeki haftalarda bölgeden daha çok alıcının gelmesini sağlamak daha geniş bir Pazar oluşturacaklarını ve kısa zaman içerisinde de geleneksel hale gelecek bir ‘Kuş festivali’ düzenlemeyi planladıklarını belirtirken, bu doğrultuda yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirtti.

Haber/Ahmet KILAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10