Kaymakam Gürbüz rehabilitasyon merkezi inşaatını inceledi

Minik Kalplerle El Ele Derneği'nin (MİKADER), 40 çocuğun hayata kazandırılması için Kapaklı'da yapımına başladığı rehabilitasyon merkezinde Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz protokol üyeleri ile

Kapaklı 17.11.2015 18:01:00 0
Kaymakam Gürbüz rehabilitasyon merkezi inşaatını inceledi

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yapımı devam eden Rehabilitasyon Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Gürbüz’e i İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut eşlik etti. Kaymakam Gürbüz ve beraberindekileri  inşaat alanında MİKADER Gönüllüsü Mehmet Yasin Yurtsevenler karşıladı. Yurtsevenler incelemeler sırasında Kaymakam Gürbüz ve beraberindekilere yapımı süren rehabilitasyon merkezi hakkında bilgiler verdi.

BU PROJE TÜRKİYE’DE İLK KEZ KAPAKLI’DA YAPILIYOR
Rehabilitasyona ihtiyacı olan çocuklar için yapılan merkezin biri idari bina olmak üzere 5 bloktan oluştuğuna dikkat çeken MİKADER Gönüllüsü Mehmet Yasin Yurtsevenler, bu merkezin Türkiye’de ilk kez Kapaklı’da yapıldığına dikkat çekti. Yurtsevenler “İdari binamız iki katlı olup toplam bin 400 metrekare kapalı alana sahiptir. Diğer 4 blokta 10’arlı olacak şekilde toplam 40 çocuğumuz, burada kalacak. Bloklarımızın her biri 2’şer katlı ve bin 50’şer metrekare kapalı alana sahip olarak tasarlandı. Bu proje MİKADER tarafından Türkiye’de ilk defa Kapaklı’da hayata geçiriliyor. Bu projenin başka bir örneği yok. Çocukların kalacağı binalar 2’şer katlı tasarlandı ki çocuklarımız balkondan atlayıp yaşamlarını yitirmesinler diye” açıklamalarda bulundu.

Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’nde Veliköy yolu üzerinde bulunan Çerkezköy Kredi Yurtlar Kurumu’nun hemen yanına inşa edilen Rehabilitasyon Merkezi projesi içinde Kapalı Spor Salonu’nun da yer aldığını hatırlatan Yurtsevenler, “Kapalı spor salonumuz, sadece burada kalan çocuklarımıza değil, bölge halkına da hizmet verecektir. Böylece çocuklarımızın sosyal yaşamdan kopmamalarını sağlayacağız” dedi.

PROJENİN MALİYETİ 4.5 MİLYON TL
Normal şartlarda böylesi bir projenin maliyetinin 10 milyon lirayı aşacağına dikkat çeken Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Projemizin maliyeti 4,5 milyon lira. Çünkü bu proje kar amacı güdülmeden yapılıyor. Biz burada daha önce bulunan binaların yıkılıp, yenilerinin yapılmasını istedik. Çünkü eski binalar yüzde 50 risk taşıyordu. Buradaki binaların onarılıp kullanılmasının mümkün olmadığını gördüğümüz için, yıkılmalarına ve yerlerine yenilerinin yapılmasına karar verildi” diye konuştu.
NİSAN 2016’DA TAMAMLANACAK
MİKADER’in Nisan 2016 tarihine kadar projenin yapımını tamamlayıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teslim edeceğine dikkat çeken Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Merkezimizin temeli geçtiğimiz eylül ayında atılmıştı. Nisan ayına kadar biteceği belirtiliyor. Burada hangi çocukların kalacağı da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca belirlenecektir. Burada rehabilite edilen çocuklarımızın, sonraki süreçte bölgemiz sanayi kuruluşlarında iş sahibi olmaları için de girişimlerimiz olacaktır” dedi.

Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10