Kaymakam Kubilay daha çok proje istiyor!

Çerkezköy Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde 'Proje döngüsü yönetimi' eğitimi düzenlendi. Programda konuşan Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy?

Çerkezköy 18.11.2015 17:51:00 0
Kaymakam Kubilay daha çok proje istiyor!

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde dün düzenlenen eğitime Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, kamu kurum yetkilileri ile öğretmenler katıldı.

3 gün boyunca saat 10.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek olan eğitimler öncesinde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Proje yazılımı eğitimin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Trakya kalkınma ajansı uzmanlığı tarafından bugün başlamak üzere 10.00-17.00 saatleri arasında üç günlük bir proje yazma teknikleri, Trakya Kalkınma Ajansı ile ilgili proje döngüsü eğitimi verilecek. Bizim için son derece önemli bir eğitim” dedi.

“YETERLİ PUANI ALAMADILAR”

Yaklaşık olarak bir yıl önce kaymakamlık bünyesinde proje koordinasyon birimi oluşturduklarını hatırlatan Kaymakam Kubilay, şöyle devam etti: “Özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü arkadaşlarımızla birlikte birimde görev alan arkadaşlarımızın yoğun gayretleri oldu. Çok güzel projeler hazırladılar. Avrupa Birliği projelerinden bazı projelerimiz hayata geçti. Bununla beraber daha fazla projemiz hayata geçsin. Çerkezköy için güzel şeyler üretilsin. Bu anlamda Trakya Kalkınma Ajansı projelerinin hayata geçmesini istiyoruz. Çok sayıda okulumuz ve kurumumuz proje hazırladı. Bunlar bir türlü yeterli puanı alamadılar. Trakya Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etiğimde kabul edilmeme gerekçelerini öğrenmek istedim ve genel sekreter Mahmut Bey her şeyi bize anlattı. Çok güzel projeler hazırlanmış ve emekler harcanmış. Bununla beraber proje yazım tekniklerinden kaynaklanan eksiklikler dolayısıyla Trakya Kalkınma Ajansı formatlarına uyulamamasından dolayı bu projeler yeterli puanı alamamışlar. Genel Sekreterimizden ricada bulunarak böyle bir eğitim uygulanmasını istedik. Eğitimden sonra gönderdiğimiz projeleri yeniden hazırlayalım. Böylelikle kalkınma ajansından da yararlanmaya başlayacağız. İleri gitmek bu şekilde olur.”

“ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Çerkezköy’ün marka kent olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Kubilay “Eğitim ön planda olsun. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek gerekiyor. Herkesle bu sorumluluğu müşterek taşıyoruz. Bunun gereğini de hep beraber yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Çerkezköy hızlı nüfus alan bir yerdir ve ortalama her yıl üç bin öğrenci artışı yaşanıyor. Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmeye çalışmamızın yanı sıra hem de eğitimin kalitesini artırmak için çeşitli eylem planları gerçekleştiriyoruz. Eğitim ve öğretimde kalitenin artırılması için eylem planları hazırladık ve hazırlamaya devam ediyoruz. Geçen sene ve önceki sene bu uygulamayı yaptık ve bu sene daha da geliştireceğiz. Kaliteyi artırmak için en önemli faktörlerden biri de projedir. Bunlara çok önem veriyoruz. Her proje aynı zamanda Çerkezköy’ün adını duyurmak içinde önemli  bir fırsattır. Üç okulumuz Avrupa Birliği projelerinden yaralanmıştı. Yaklaşık 175 bin euroluk bir kaynak kazanıldı. Çerkezköy’ün okullarının tanıtımı açısından da çok önemli. Gençlerimizin öğretmenlerimizin hem kendilerini geliştirmeleri hem farkındalık yaratmaları hem de okullarını tanıtmaları açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR”

Çerkezköy’de kalkınma ajansından bazı projeleri geçirdiklerini söyleyen Kaymakam Kubilay, şunları dedi: “Bir iki uygulamamız oldu ama biz bunları yeterli görmüyoruz. Bu başlatmış olduğumuz proje döngüsü eğitimi bunun için bir fırsat olacak. Hep beraber iyi takip edelim. Eğitimden sonra projelerimizi hazırlayarak gönderelim. Bundan sonra Çerkezköy’den kalkınma ajansında çok sayıda proje geçeceğini umut ediyorum. İddiamız şu olacak kalkınma ajansından en fazla yararlanan ilçe olmak için hep beraber kenetleneceğiz. Ancak el ele verirsek bunu başarabiliriz. Proje birimimizin bir senelik performansına baktığımda bunun mümkün olabileceğini düşünüyorum. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar”

EĞİTİMLER ÜÇ GÜN SÜRECEK

Kubilay’ın konuşmasının ardından Trakya Kalkınma Ajansı Proje Yönetim birimi Başkanı Hasan Özer ve Emre Beji katılımcılara slayt sunumu eşliğinde bilgi verdi. Eğitimler kapsamında birinci gün, Trakya Kalkınma Ajansının ve desteklerinin tanıtımı, plan, program, proje ve proje döngüsü nedir? Proje fikri ve mevcut durumun incelenmesi, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi ve strateji analizi konuları anlatıldı. İkinci gün ise planlama, faaliyetlerin planlanması, dış koşullar, riskler ve varsayımlar, performans göstergeleri ve doğrulama kaynakları, proje bütçesi hazırlama, maliyetlerin gerekçelendirilmesi, maliyetlerin uygunluğu ve beklenen finansman kaynakları ev eş finansman konuları anlatılacak. Eğitimin son gününde ise katılımcılara mantıksal çerçeve yaklaşımı ve uygulamalı çerçeve yazımı hakkında bilgiler verilecek.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10