Narçın: Hakemler kendilerine çeki düzen versinler

1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın düzenlediği basın toplantısında 1461 Karadenizspor karşılaşmasını ve yaşanan olaylara değindi.

18.11.2015 18:06:00 0
Narçın: Hakemler kendilerine çeki düzen versinler

1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın ve takım antrenörü Sefer Ekizoğlu düzenledikleri basın toplantısı ile 1461 Karadenizspor maçını değerlendirdi.  Murat Narçın, “Bizler buraya gelen diğer takımların futbolcuları, yöneticileri ve taraftarlarını elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Hatta buna örnek gösterilen bir takımız. Ufak tefek hakaretler oluyor ama bunun da önüne geçmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fakat bu hafta karşılaştığımız manzara çok üzücü. Gittiğimi Karadeniz deplasmanında maçın son dakikalarından itibaren futbolcularımıza karşı küfürler edilmeye başladı” diye konuştu.

FİİLİ SALDIRIDA BULUNDULAR

Narçın “ Son dakikalarda diğer takımın hocasından bizim takım hocamıza hakaretler yağarken, son düdükle birlikte de futbolcularımız ve yöneticilerimize fiili saldırılar oldu. Aramızda futbolcularımız eşleri ve anneleri olan taraftar grubuna da yönetici ve taraftarlar tarafından ciddi anlamda fiili saldırılar oldu. Emniyet güçlerini de kınıyoruz. Hem yetersizlerdi hem de az sayıda emniyet gücü vardı. Az sayıda olan emniyet güçleri de olayların içinde olduğu halde hiçbir şekilde müdahale etmedi. 13 Kasım stadında bir taraftan giriş kapalı, fakat kale arkasından giriş tarafı açıktı. Üzerimize gelen taraftarlarda o taraftan geldiler. Federasyonun bu durumu incelemesini talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“BİZDE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Hafta içinde yaptıkları açıklamada 1911 Çerkezköyspor yönetimine teşekkür eden Çorlu Gençlerbirliğispor yöneticilerine de teşekkür eden Narçın “ Çorlu Gençlerbirliği maçında Kulüp yöneticileri ve başkanın karşılanmadan dolayı memnun kaldıklarının gazetelerde haber olarak çıktı. Karşılama şeklimiz kendilerini çok mutlu ederken, gözlemci tarafından da il disiplin kurunla sevk edildik. Federasyon bizi bu kadar güzel karşılamamıza ve aldığımız teşekkürlere rağmen il disiplin kuruluna sevk etmiştir. Büyük bir çelişki olduğunu düşünüyoruz. Çorlu Gençlerbirliği başkanına ve yöneticilerine bizlerde çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“BU HAKEMLERLE İŞİMİZ ZOR”

Ligin ilk beş maçında da hakem hatalarına maruz kaldıklarını kaydeden Narçın “ Maçları yöneten hakemleri yetersiz buluyoruz. Sonuçta bu hakemlerle oynayacağız ama hakemlerinde kendilerine biraz çeki düzen vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Yapılan hataların görülmesini istiyoruz. Bugün bize yarın bir başka takıma da olabilir. Örnek olarak iki penaltımız ve rakibe iki kırmızı kart verilmedi. Ama bunlar görmezden gelindi. Buda bizim galibiyet şansımızı elimizden aldı. Gözlemciler de olaylara yanlı bakıyorlar. Hakemler oyunculara saha içinde inanılmaz derecede hakarete varacak boyutlarda tepki gösterdiklerini duyduk. Siz kimsiniz altı üstü süper amatörde oynuyorsunuz diyerek aşağılar gibi söylemler olmuş. Bize ayrı farklı bir ayrıcalık istemiyoruz. Herkese eşit davranıp kararlar verilsin” diye konuştu.

“TAKIMA SAHİP ÇIKIN”

Narçın’ın ardından konuşan Teknik Direktör Sefer Ekizoğlu “ Biz sezon başı bu lige başlarken futbolun oynandığı ve yaşandığı bir oyun olarak görmek istiyoruz dedik. Fakat bu tam tersi üzerimize oynana oyunlar olarak ortaya çıkmaya başladı. Takım olarak mücadele ederek müsabakaları kazanmak istiyoruz. Amacımız bu yöndedir. İki penaltımızı vermezlerse bir tane fazla gol atarak açığı kapatacağız. Beş maçtır takımımın kapasitesinden memnun değilim ama Çerkezköy de yaşayan herkes bilsin, bu takımı biz şampiyon yapacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Performansları nasıl iyi değilse en üst seviyeye çıkaracak da yine bizleriz. Herkesten destek bekliyoruz ve bu takım bu ilçenin takımıdır, herkesin sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

“YENİ TAKIM OLDUK”

Ekizoğlu “ Bu işi başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu lige futbol oynamak ve başarılı olmak için katıldık. Hakemler federasyon önemli değil onları da yenip bu ligi şampiyon olarak bitireceğiz. İlk devreyi 7 maçın tamamını kazanarak 30 puanla tamamlamak istiyoruz. Oyuncularımızla hem ben hem de başkanımız gerekli konuşmaları gerçekleştirdik.  1911 Çerkezköyspor son maçta bir takım oldu. Bu 5 maçta biz her şeyi yaptık ve son maçta da gerçek bir takım olduk. Oyuncularımın tamamı söz verdi ve elimizden geleni yapacağız. Bizim takımımız her sitemi oynayacak bir yapıya sahip. Biz kaliteli oyuncuları bir arada tutmaya çalışıyoruz. Genel anlamda performans düşüklüğü olduğu için sistemi bulmak da zorlanıyoruz. Ama biz sistemi tabi ki bulacağız. Oyunun bazı bölümlerinde de risk almamız gerekiyor” dedi.

“TEK KALE OYNADIK AMA”

1461 Karadenizspor karşısında üstünlüklerini koruyamadıklarını kaydeden Ekizoğlu Karşılaşmada ilk on dakika da 2-0 öne geçtik ama ondan sonra rahatlık, konsantrasyon eksikliği gördük ve 2-1 oldu. Takım yine de bir refleks gösterse de ikinci gol gelince de oyuncularda bir panik başladı. Akabinde 3’üncü golü yiyince de iyice demorize olduk. Fakat ikinci yarı tamamen oyun tek kale bir oyuna döndü. İkinci yarı rakip sahada oynadık. Pozisyonlar bulduk atamadık, penaltımız verilmedi ve direkten dönen topumuz var. Ben buna artık futbol şansı diyorum” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10