Lodos yaprak bırakmadı!

Hafta sonunda Trakya'da etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli lodos nedeniyle Tekirdağ'da sahilde oluşan dev dalgalar su baskınlarına neden olurken, ağaçlarda da yaprak bırakmadı.

Çerkezköy 23.11.2015 11:30:00 0
Lodos yaprak bırakmadı!

Lodos ile birlikte saatte hızı 60 -70 kilometre hızı bulan rüzgar, ağaçları yapraklarından ayırdı. Ağaçlardan sıyrılan yapraklar, çevrede kirliliğe neden oldu. Çerkezköy’de sonbaharın son günleri yaşanırken, yerlerde sararan yapraklarla doldu. Lodosun etkisinden, ilçedeki esnaf ve işyeri çalışanlarının gün boyu dükkanların önünü dolduran yapraklardan temizlemek için ellerinde süpürge eksik olmadığı görüldü. İş yeri sahipleri zaman zaman meydana gelen lodosun çevre kirliğini yarattığını ve işyerlerini devamlı temiz tutmak içinde ellerinden süpürgen eksik etmediklerini söyledi.

SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Bu arada, Marmara ve Trakya’yı etkisi altına alan şiddetli lodos nedeniyle oluşan dev dalgalar, Tekirdağ sahilde su baskınlarına neden oldu. Tekirdağ’da şiddetli lodosun etkisiyle taşan deniz, adeta karayla birleşti. Civardaki esnafı ve vatandaşları olumsuz etkileyen su birikintilerinin, itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilmesi beklendi. Hafta sonunda iki gün boyunca Marmara Bölgesi ve Tekirdağ’da da etkisini sürdüren şiddetli rüzgar ve lodosun, bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10