ÇEMYO öğrencilerine fotoğraf semineri

PhotoPlay Fotoğrafçılık Kulübü ve ünlü teknoloji markalarından SONY temsilcileri, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nda seminer verdi. Çerkezköy MYO Öğrencileri, seminerin ardından Kazak Gölü?

Çerkezköy 25.11.2015 16:58:00 0
ÇEMYO öğrencilerine fotoğraf semineri

Önceki gün saat 13.00’da Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine fotoğrafçılık semineri verildi. PhotoPlay Genel Yayın Yönetmeni Nihat Karadağ, “Sürekli fotoğraf çekerseniz ancak, iyi bir fotoğrafçı olabilirsiniz. En iyi fotoğraflar, çekim tekniğini geliştirenler tarafından çekilir” dedi. Fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Karadağ, “Fotoğrafçılıkta soğuk kanlı olmak da çok önemli. Dünyanın en iyi fotoğrafları arasından gösterilen Kevin Carter’in çektiği akbaba ve Afrikalı çocuk fotoğrafını herkes biliyor. O fotoğraf bir anda verilen bir kararla, yaklaşık 100 dolar civarında bir makine ile çekildi. Demek ki iyi bir fotoğraf çekmek için pahalı makineye gerek yok. Kıvrak zeka ve fotoğrafı göz ile çekmeyi bilmek yeterlidir” dedi.

TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİ İLE MAKİNELER UFALDI

Seminerde konuşan SONY Türkiye Ürün Müdürü Erdem Sayip ise “Teknolojinin ilerlemesi ile beraber 3-4 kilogramlık bu makineler yerini artık hem aynasız hem de daha ufak makinelere bıraktı. Türkiye’de ve Dünya’da bunu en hızlı geliştiren marka ise SONY’dir” dedi. Seminerin ardından öğrencilere özel olarak getirilen fotoğraf makineleri ile çekim imkanı da sunuldu. Seminer sonunda Nihat Karadağ ve Erdem Sayip’e çiçek takdim edildi.
PRATİK YAPTILAR
Her katıldığı konferans, seminer ve eğitim programı sonunda toplu selfie (Öz çekim) çeken PhotoPlay Genel Yayın Yönetmeni Nihat Karadağ, ÇEMYO öğrencileri ile de selfie yaptı. Seminerin tamamlanmasının ardından ÇEMYO’da Fotoğrafçılık dersi alan öğrenciler Kazak Gölü’ne giderek, seminerde öğrendiklerini pratiğe dökme imkanı buldu.

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10