Kursiyerler yeteneklerini sergiliyor

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yönelik açılan Ev Dekorasyon Ürünleri ve Ebru Kursu'nda kursiyerler özgün çalışmalarını ortaya

Çerkezköy 26.11.2015 16:00:00 0
Kursiyerler yeteneklerini sergiliyor

Çerkezköy Belediyesi Amfi Tiyatro’da Takı Tasarımı Kursu adı altında verilen Ev Dekorasyon Ürünleri eğitimleri ve Ebru Sanatı Kursunda103 kursiyer eğitim alıyor. Belediyenin düzenlemiş olduğu kurs ile ilgili bilgi veren Kurs Eğitmeni Gülhis Başaran her kursun farklı günlerde düzenlendiğini belirterek, “Proje kapsamında düzenlenen kurslar hem ev hanımlarına, hem de çalışan vatandaşlarımıza göre planlanmıştır.

Kursiyerlerimizle Salı ve Çarşamba günleri kursumuzda ev dekorasyon ürünleri yapıyoruz. Önce tasarladığımız sonra objeye şekil vermiş olduğumuz ev dekorları, şekerlik, abajur, kaftan, semazen gibi ürünlerimiz kursiyerlerimiz tarafından en ince ayrıntısına kadar işlenip, boyanarak hazır hale getiriliyor. Yapmış olduğumuz çalışmalarda her kursiyerimiz özgün çalışabiliyor, sipariş alabiliyor ya da kendi tasarlamış olduğu ürünlerini satabiliyor.”dedi.

EBRU SANATINI ORTAYA KOYMAK ÇOK ZORDUR

Belediyenin geleneksel el sanatlarının yaşatılması çalışmaları kapsamında düzenlemiş olduğu bir diğer kurs olan Ebru Sanatı Kursu hakkında da açıklama yapan Kurs Eğitmeni Gülhis Başaran, kursun Cumartesi ve Pazar günleri verildiğini belirterek “Haftada iki gün ebru sanatı eğitimi veriyoruz. Kursumuzda şuan daha önce hiç eğitim almamış hem de iki üç yıl deneyimi olan kursiyerlerimiz de bulunuyor.

Amacımız Çerkezköy’de ebru sanatını daha çok vatandaşımıza öğretmek. Tabi bu süreç bir iki yıllık bir süreç değil. Ebru sanatını öğrenmek kolaydır ancak, sanatı ortaya koymak çok zordur. Bize burada düşen görev ise ebru sanatını iyi öğretmek, her kursiyerin sanatını ortaya koyabilmesi adına ona yardımcı olmaktır” açıklamalarını yaptı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10