KAMPANYA DUYGUSAL BAŞLADI!

Bayırbucak Türkmenleri için Çerkezköylü gönüllülerin başlattığı yardım kampanyası, ilk gün oldukça duygusal geçti. Koli koli yardım getiren Çerkezköylüler arasında kimi cebindeki 4 TL

Çerkezköy 27.11.2015 17:58:00 0
KAMPANYA DUYGUSAL BAŞLADI!

Çerkezköy’den bir grup gönüllünün Suriye’de Esed Rejimi ve Rus saldırıları altında kalan Bayurbucak Türkmenleri’ne başlattığı yardım kampanyası dün kurulan çadırlar eşliğinde başladı. Çerkezköylüler’in Türkmen soydaşlarımız için yardıma koştuğu kampanyanın başlangıcında duygusal anlar yaşandı. Kimi 10 bin çorap bağışlarken, kimi de cebindeki 4 TL’sini makarna alarak, toplanan yardımlar arasına kattı.

ÇERKEZKÖY YARDIMA KOŞTU

Suriye sınırındaki Türkmenlerinin yaşadığı Bayırbucak bölgesine insani yardım ulaştırmak için Çerkezköy'de bir araya gelen yardımseverler dün Cuma namazının ardından kampanyaya start verdi. Belediye Meydanı’na kurulan çadırda soydaşlarımız için Çerkezköylüler’den gelen yardımlar toplanırken, bir taraftan da gönüllülerce tasnif edildi.

KOLİ KOLİ YARDIM AKTI

Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasına bağışta bulunmak için adeta Çerkezköylüler akın etti. Giysi ve gıda yardımı olarak un, şeker, kuru fasulye, barbunya, salça, konserve, kuru bakliyat, bisküvi, çay, şeker ve benzeri gıda maddeleri ile çocuk bezi ve çocuk maması, iç çamaşırı, çorap, kaban, ayakkabı ve temizlik malzemeleri başta olmak üzere çok sayıda yardım kampanya için kurulan çadırlara getirildi. Poşet poşet, koli koli yardımlar, önce gönüllülerce teslim alınıyor ardından da türlerine göre ayıklanarak depolandı.

4 TL’SİNİ BAĞIŞLAMAK İSTEDİ

Yardım kampanyasında duygusal anlarda yaşandı. Yoldan geçen vatandaşlar Türkmenlere yardım için ceplerinde ne varsa verdi! Yardımları toplayan gönüllüler, ilk gün çadıra gelen bir öğrenci cebindeki 4 TL’yi Türkmenlere bağışlamak istedi. Gönüllüler para yardımı kabul etmediklerini bildirince bu kez öğrencinin cebindeki 4 TL ile bakkaldan bir paket makarna alarak, bağışladığı belirtildi. Bu durum karşısında kampanya çadırındaki gönüllüler duygusal anlar yaşadı. Yine kampanyanın ilk gününde çok sayıda işadamı ve dernek yönetiminden de önemli miktarlarda yardım taahhütleri geldi.  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikalardan da destek geldi. Bross Tekstil, Türkmenler için 10 bin çorap bağışta bulundu.

BİR HAFTA SÜRECEK

Soydaşlarımız için toplanacak yardımların vatandaşlar tarafından bir hafta boyunca her sabah 9.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Belediye Meydanı’nda kurulacak olan yardım çadırına elden ulaştırılabilecek.  Toplanan yardımlar önümüzdeki hafta Cuma günü yine TIR’lara doldurularak Suriye’ye doğru yola çıkacak.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10