Yol harcamalarına katılım payı kalktı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında vatandaşlardan "Yol harcamalarına katılım payı" alınmaması kararı alındı.

Süleymanpaşa 3.12.2015 18:34:00 0
Yol harcamalarına katılım payı kalktı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi, Ekrem Eşkinat’ın Başkanlığı’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda toplandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı meclis toplantısında 10 gündem maddesi ile komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

Kasım ayı meclis toplantısında “06.12.2012 tarihli ve 28489 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6360 sayılı 14 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 27 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanununda yer alan ‘Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce inşa, tamir ve genişletmeye tabi tutulan yolların iki tarafından bulunan ve başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile yol harcamalarına katılım payı alınır’ maddesini alınabilir olarak değiştiren Süleymanpaşa Belediye Meclisi, komisyonlardan gelen rapor doğrultusunda kararını açıkladı.


PAY ALINMAYACAK
Süleymanpaşa Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede komisyon üyelerinden oy birliği ile “Yol harcamalarına katılım payı” alınmaması kararı alınırken Süleymanpaşa Beledi Meclisi’nde yapılan görüşmelerden de oy birliği ile yol harcamalarına katılım payı alınamaması kararı çıktı.
BU YÜKÜ KALDIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Yasada var olan yol harcamaları katılım bedelini belediye meclisimizin kararı ile ‘alınabilir’ olarak değiştirip ön hazırlığımızı yaptık. Süleymanpaşa Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılan çalışma ile bu bedeli oy birliği ile kaldırdık. Vatandaşlarımızın üzerinden bu yükü kaldırdığımız için mutluyuz.” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10