Ordu: 21 kişi zan altında kalmıştır"

MHP'den istifa ettikten sonra 26. dönemde Bağımsız Tekirdağ Milletvekili adayı olan ancak parlamentoya giremeyen Mustafa Ordu, Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem hakkında açılan davanın doğru olduğun

Çerkezköy 3.12.2015 18:41:00 0
Ordu: 21 kişi zan altında kalmıştır

Ordu, düzenlediği basın açıklamasında şunları söyledi: “21 Haziran 2010 tarihinde Cumhuriyet Savcılığına başvurarak Ali Ertem’in Çerkezköy Belediyesi adına yaptığı ihalelerde belediyeyi  zarara uğrattığını bildirdik.İhalelerin uygun olmadığını Cumhuriyet Savcılığı yaptığı incelemeler sonunda uygun olmadığını kabul etmiş ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine raporu sunmuştur. Ayrıca bu ihalelerde imzası bulunan 21 kişi içinde iddianame hazırlanarak sunulmuştur. Bu nedenle 21 kişide zan altında kalmıştır. İddianamede 18 iş yeri ihaleye uygun şekilde verilmediği yer almaktadır."dedi. Ali Ertem'in yaptığı açıklamalara değinen Ordu, "Acaba yanlış mı,doğrumu yapmış bilemiyoruz. Bu iddianamenin gizlilik derecesi olmadığından herkes bir yorum yapabilir. Bu haber basında yer aldıktan sonra Ertem, açıklama yaparak ’Ben çiğ yemedim’ diyerek birilerine de aba altından sopa  göstermesi de doğru değil. Çerkezköyspor bugün müsabakalara mı çıkıyor. Voleybol takımı ve basketbol takımı müsabakalara mı çıkıyor. Bunların bugün hiç biri yok.  Ben o paraları topladım diyenler ne yaptı.Bu güne kadar bir Kapalı Spor salonu mu,y üzme havuzumu yada bir basket sahası mı yaptılar. Birde ben Sezgin’i Eskişehirspor’a verdim diyor. Sezgin’de onun ne kadar emeği varmış. Sezgin’e maddi manevi tüm desteği ben verdim ve benim sayemde onu Eskişehirspor’a ben kazandırdım. Erten 10 yıllık belediye başkanlığı görevinde 10 yılda sportif faaliyetlerde bir karış mesafe alamadı.Aksine ilçede sporu köreltmiştir.Açıklamalarında kimseyi suçlamaya hakkı yok. Yaptığı açıklamaları da etik değil.Ben bu açıklamayı onun yaptığı açıklama üzerine mecbur kaldım ve hakkındaki iddianamede bağımsız adalet ve yargıya inanmamız lazım dedi. 

KADİR  ALBAYRAK’I DA MAHKEMEYE VERDİM
Tek-Park uygulaması nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı da mahkemeye verdiğini belirten Ordu, "Benim iyi görüştüğüm bir dostum olmasına rağmen ben onu da mahkemeye verdim. Ama bana  beni neden mahkemeye verdin demedi.Çünkü adalete, yargıya güveniyor.Bu nedenle kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Belediye çalışanlarından iddianamede adı geçenlerin bu davaya müdahil olmasını bekliyorum. Çünkü onlarında çocukları var. Dava sonuçlanana kadar ihalede imzası bulunan bu belediye çalışanlarının da görevlerinden uzaklaştırılmaları lazım.Aklansınlar görevlerine dönsünler."dedi.
Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10