Kaymakamlık tahliye edecek

Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında toplandı. Mandalı, İsmet Paşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan bazı dükka

Çerkezköy 3.12.2015 18:49:00 0
Kaymakamlık tahliye edecek

Açılış ve yoklamanın ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve daha sonra gündem maddelerine geçildi. Bahçelievler Mahallesi 1261 ada 13 parseldeki 315 metrekarelik arsada bulunan 3 metrekarelik belediye hissesi ile Karaağaç Mahallesi 574 ada 3 parseldeki bin metrekarelik arsada bulunan 20 metrekarelik belediye hissesinin, hisse ortaklarına satışı oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Belediyesi tarafından satışı yapılan fakat devredilemeyen 727 ada 25 parseldeki 40 metrekarelik belediye hissesinin tapu devri görüşüldü. Tapu devrinin kabul edilmesinin ardından Karaağaç, Pınarça, Bahçelievler, Atatürk Mahallesindeki belediye hisselerinin hisse ortaklarına satışı oy birliği ile kabul edildi.

NEDEN İHALEYE ÇIKARILMADI
AK Parti Grubunun, İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden parkın hala bitmediği belirtilen soru önergesi görüşüldü.Önergede, “Diğer parkların ihalesi yapılmasına rağmen bu park ihaleye çıkarılmadı. Büyükşehre devri yapılmasına rağmen neden ihaleye çıkarılmamaktadır? Bu parkın ihalesi neden iptal edildi? Yükleniciye hak ediş ödemesi yapıldı mı? Parkın yüzde kaçı tamamlandı?” ifadeleri yer aldı.


250 BİN LİRA CEZA
Bu önergeye cevap veren Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı, İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımına başlanan parkın yüzde 95’inin tamamlandığını belirterek, " “Yüklenici firma işi zamanında tamamlayamadığı için ihaleyi feshettik. Yüzde 95’lik çalışmanın tüm hak edişleri ödendi. Bunun dışında İşi zamanında yapamadığı için yüklenici firmanın 130 bin liralık teminatı yandı. Ayrıca kendilerine 120 bin lira kadar da ceza kesildi. Bahse konu firma bir yıl boyunca ihalelere katılamama cezasına da çarptırıldı” dedi.
DÜKKANLARIN TAHLİYESİ
AK Parti Grubu’nun meclise sunduğu bir diğer soru önergesinde ise “İsmet Paşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan, daha önceden çalışma ruhsatı verilmiş dükkanların Kaymakamlık aracılığıyla tahliyesi isteniyor. Bu dükkanların tahliyesi istenirken, aynı sırada bulunan diğer dükkanlar ile ilgili bir işlem yapılmadı. Bu farklı uygulamanın sebebi nedir?” diye soruldu. Mandalı ise,“Biz buradaki tüm dükkanların tahliyesini istedik. Fakat bürokrasi ağır işliyor. Buradaki arkadaşlar tahliye kararı nedeniyle bizi mahkemeye verdi. Mahkeme bu itirazı reddetti ve tahliyelerin mülki amirlik tarafından yapılmasına karar verdi. Biz de konuyla ilgili Kaymakamlığımıza gerekli yazıyı yazdık. En kısa zamanda hepsi tahliye edilecek” diye cevap verdi.
Haber/Ahmet KILAVUZ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10