Hasta kabulüne başladılar

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun, Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünün faaliyete geçirerek ilçede bölgedeki büyük bir eksikliği giderdiklerini belirterek, Var

Çerkezköy 15.12.2015 17:18:00 0
Hasta kabulüne başladılar

Varis hastalığının daha çok ayakta uzun süre hareketsiz olarak durma sonucu oluştuğunu belirten Op.Dr. Orhan Coşkun, “Genetik yatkınlık ve bayan hastalarda fazla kilolar varis hastalığı için risk faktörü olarak kabul edilir. Varis Hastalığı nedeni ile gün içinde giderek artan bacak ağrısı, bacaklarda çabuk yorulma ve ağırlık hissi olur. Tedavi edilmediğinde ilerleyerek pıhtı oluşumlarına neden olabilir. Daha ciddi seviyelerdeki varis hastalarında deride renk değişikliği ve yaralar oluşabilir. 60 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 1’inde varis hastalığına bağlı yaralar görülmektedir. Mutlaka önemsenmeli ve tedavisi ihmal edilmemelidir” dedi.
Cerrahi yöntemlerin hala varis tedavisinde sınırlı da olsa etkinliğini sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Coşkun, “Varis merkezimizde birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Öncelikle şikayetlerin azalması, hafiflemesi ve hastalığın ilerlemesini engellemek amacıyla Varis Çorapları kullanılabilir. Çorabın basıncı ve boyu, hastalığın şiddetine göre farklılık gösterir. Varis ilaçları ise hastalıktan kaynaklanan ödem ve ağrı gibi şikayetleri gidermek için kullanılır” dedi.
Varis Merkezi’nde Skleroterapi ve Köpük Tedavisi ile Radyofrekans Tekniği ile de tedavi yapıldığını belirten  Coşkun, “Skleroterapi, varsli damarların içine çok ince iğnelerle sıvı haldeki ilacın enjekte edilerek tedavi edilmesi yöntemidir. Bu ilaçlar, varisli damarın iç yüzüne zarar vererek damarın büzüşüp etkinliğini yitirmesine ve hastalıklı damarın zaman içinde ortadan kalkmasına neden olur. Randofrekans tekniği ise iki şekilde uygulanır. Bunlar damar içinden yakma ve cilt üzerinden yakma metodlarıdır.
VARİS NEDİR?
Bacaklarda derinin hemen altındaki toplardamar genişlemelerine varis denir. Bacaklarımızdaki toplardamarlar kirli kanı yer çekiminin tersi yönünde temizlenmesi için akciğerlere ve kalbe taşıyan damarlardır. Bu damarların içinde yukarı doğru akımın sağlanabilmesini kolaylaştıran ve aşağıya doğru kanın toplanmasını engelleyen kapaklar vardır. Bacak kaslarının çalışması ve kan bu kapakların yardımı ile tek yönlü olarak yukarı ilerler. Ancak kapaklarda hasar oluştuğunda kanın yer çekimi ile aşağı yönde basınç oluşturması ile yüzeysel toplardamarlarda varisler oluşur.


0282 726 91 91
0282 747 65 10