TESKİ kesişme noktasında çalışmalara başladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Deresi'nin Pazar Yeri ile Pınarça Deresi'yle kesiştiği nokta arasındaki kısımda yaklaşık 2 metrelik bir kod farkı olduğunu belirterek, "Bu k

Çerkezköy 15.12.2015 17:27:00 0
TESKİ kesişme noktasında çalışmalara başladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri çalışmaları yerinde inceledi. Atatürk Viyadüğü projesi kapsamında yıllar önce Çorlu Deresi’nin 400 metrelik kısmında betonlama çalışması yapıldığını belirten Akay, “Bu çalışma nedeniyle Pınarça Deresi kesişim noktası ile Pazar Yeri arasında 2 metrelik kod farkı oluştu. Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği kato buradaki betonu kırarken, TESKİ’nin katosu da kırılan betonları dere dışına taşıyor. Bir yandan kod farkı ortadan kaldırılırken, bir yandan da derede genişletme çalışması da gerçekleştiriliyor. Bu sayede suyun akış hızı artacak ve derede su birikmeyecek” diye konuştu.

 

 

1 YIL GEÇTİ BİŞEY YAPILMADI

Akay ve Gümüş, her şiddetli yağışta taşkın riskinin yaşandığı Hükümet Caddesi üzerindeki köprüde incelemelerde bulundu. Devlet Su İşleri'nin daha önce Pınarça Deresi’ndeki suyun akışına engel olduğu gerekçesi ile köprünün yıkılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Akay, “Burayı yıkıp yenisini yapacaklardı. Ama öncesinde köprünün altından geçen şebeke suyu hattını deplase etmemizi istediler. Biz hemen işe koyulup, ilçemizi iki gün susuz bırakarak hattımızı deplase ettik. Aradan 1 yıldan fazla süre geçti. Ama hala hiçbir şey yapmadılar. Kendilerine yaklaşık 5 ay önce konuyla ilgili yazı yazdık. Olumlu ya da olumsuz cevap vermediler. Sonra defalarca yazı yazdık. Hala cevap yok. DSİ eğer bir söz verdiyse bunu yerine getirmelidir. Bu köprü suyun akışını engelliyor. Bu aşikar. Bu köprünün yıkılıp, yerine suyun akışını engellemeyecek bir köprü yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10