Sefere ne zaman başlayacak

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Çerkezköy'de istasyonunu olması beklenen Hızlı Tren çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımâ??

Çerkezköy 16.12.2015 16:26:00 0
Sefere ne zaman başlayacak

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Edirne’ye hızlı tren sözü verildiğini hatırlatan Bircan,“Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Edirne’ye gelen her bakan Edirne’ye hızlı tren sözü vermeye devam etmektedir” dedi. Önergenin gerekçesinde “Önceki açıklamalarda 2017 yılında hizmete gideceği iddia edilen hızlı trenle ilgili Edirne’de bir çalışma yapılmamaktadır. Şuan da projenin 2020’ye kaldığı konuşulmaktadır. AKP söz verdi, Tayyip Erdoğan söz verdi, Davutoğlu söz verdi, Müezzinoğlu söz verdi, diğer bakanlar söz verdi ama 2017’de hızlı trenin gelmeyeceği ortada. Şimdi 5 sene içinde yapacağız diyorlar. Bir an önce trenin hizmete girmesi için yapılabilecek her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 Soru önergesinde Bircan; Edirne hızlı tren projesi hangi aşamadadır? Bugüne kadar hızlı tren projesi ile ilgili ne çalışmalar yapılmıştır? Projenin toplam maliyeti ne kadardır? Bugün kadar ne kadar harcama yapılmıştır? Projenin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Kamulaştırma çalışmalarını ne durumdadır?” sorularını yöneltti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10