Yerli malı öğrendiler

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası kapsamanda Özel Gülerçin Anaokulu'nun minik öğrencileri,yerli ürünleri tanımak için bir markette öğretmenleri ile birlikte ziyaret etti.

Çerkezköy 17.12.2015 15:14:00 0
Yerli malı öğrendiler

Anaokulu'nun 60 minik öğrencisi, Yerli Malı haftasında bir marketi ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi edindiler.Burada öğrenciler, Türkiye'de üretilen malların (868-869) barkod numarasına dikkat ederek karşılaştırmalar yaptılar. Gezide minikler, ülkemizde üretimi gerçekleştirilen kıyafet ve ev araç-gereçleri incelendi ve sebzelerin nerede üretildiği ve nasıl üretildiği hakkında bilgi aldı. Gezi sonunda stant görevlisi öğrencilere balon hediye etti. Okul yönetimi, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim çocukluğumuzda bu haftalar çok daha önemliydi. Ancak son zamanlarda bu tip haftaların değeri azalmaya başladı.

 

 

Biz kendi haftalarımızı bırakıp başka bayramları kutlamaya başladık. 'Yerli malı yurdun malı' felsefesini gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Bunun için gerekli çalışmaları yapmalıyız. Bizim kendi öz değerlerimize sahip çıkmamız gerekli."dediler.


0282 726 91 91
0282 747 65 10