Kampüsün ilk temeli atılıyor

Çerkezköy Kaymakamlığı'nın 2013 yılında başlattığı 'Eğitim Kampüsü' projesine Çerkezköylü Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Başkan YardımcÄ?

Çerkezköy 17.12.2015 17:20:00 0
Kampüsün ilk temeli atılıyor

Ambardere Mevkiine yapılması planlanan 4 Anadolu Lisesi, 1 Fen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 3 Meslek Lisesi ve 1 Güzel Sanatlar Lisesi'nin yer almasının planlandığı  'Eğitim Kampüsü'  projesi kapsamında Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi'nin deprem etüdü çalışması yer tesliminin ardından hemen başladı. Önümüzdeki günlerde kampüsün ilk temeli atılacak.  Çerkezköy Kaymakamlığı'nda düzenlenen imza törenine Kaymakam Metin Kubilay,Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi'nin yapımını üstlenen Çerkezköylü sanayici ve iş adamı Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin,Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı olan  eşi Seval Çetin, okul inşaatını yapacak olan Ercan Mühendislik sahibi İnşaat Mühendisi İsmail Akın ve Çetin grubun okul projesinde yer alan üst düzey yöneticiler katıldı.

 

 

İLÇENİN ADININ EĞİTİM ALINADA DA DUYURACAĞIZ

Çerkezköy'ün ülkenin önemli bir sanayi kenti olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, "Biz ilçemizin adını sanayinin yanı sıra eğitim alanında da büyük kitlelere duyurmasını istiyoruz. Bizim önceliğimiz eğitim olduğunu düşünüyoruz. Eğitime çok önem veriyoruz.2013 yılında Kaymakamlık olarak başlattığımız Eğitim Kampüsü projesi çalışmaları kapsamında belirlenen alana çeşitli okulların yapılmasını öngörüyoruz. Bu da ilçemizdeki sanayi kuruluşlarımızın, hayırseverlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla gerçekleşecek bir proje olduğu için projemizi her kesime tanıttık. Eğitim Kampüsü alanında yapılan bir lise temeli protokülü imza altına alınmıştı. Bu lisede ilçemizin hayırsever iş adamlarından ve sanayicilerinden olan Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan eşi Seval Çetin sayesinde atıldı. Üzerinde titizlikle çalıştığımız bu projeyi birlikte yürüttüğümüz projeye İl Milli Eğitim Müdürümüz Halis İşler,ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Erdoğan’da canla başla çalıştılar.Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum İlçemi, sanayi alanında ülkemize adından söz ettiriyorsa eğitim de de marka şehir olsun ve bu alanda da ismini duyurmasını istiyoruz ve bunun için eğitim seferberliği başlattık.Okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesine sürdürüyoruz.Bu proje kapsamında okullarımızın fiziki durumlarının iyileştirilmesi,eğitim kalitesinin daha da arttırılması için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz.Bu nedenle en esaslı meselemiz eğitim olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY’ÜN HER YIL 3-4 OKUL İHTİYACI VAR
Çerkezköy'ün sanayi kenti olması nedeniyle devamlı göç aldığını belirten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, "Öğrenci sayısının göç nedeniyle artmasıyla her yıl 3-4 okula ihtiyaç duyulmaktadır. Çerkezköy Kaymakamımızın başlattığı bu proje ile ilçede hem okul sayısı artacak, hem de eğitim kalitesi daha da yükseltilecektir. Bu proje nedeniyle kaymakamımıza ve destek verenlere teşekkür ediyorum.”dedi.
ÇOCUKLAR BAŞKA OKULLARA GİTMEYECEK
Bu yapılacak okul sayesinde ilçede okuyan çocukların başka yerlerdeki Fen Lisesine okumak için gitmeyeceğini belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, "Öncelikle ilçemiz sanayicilerinden ve hayırsever iş adamlarından Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’i ve eşi Seval Çetin’e teşekkür ediyorum.Buraya esas olan okul yapılmasıydı ve kendileri ilçemizde böyle bir okulun eksikliğini giderecekleri gibi bu okul sayesinde artık buradaki çocuklarımız başka yerlere Fen Lisesinde okumak için gitmeyecek.”dedi.
BÜYÜDÜĞÜMÜZ YERE BİŞEYLER KAZANDIRMAK İSTEDİK
Çetin Gurup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin ise şunları söyledi: "Biz eşimle Çerkezköy’e bir okul yapmayı düşünüyorduk.Bir kahvaltı programında bu konu bizlere teklif edildi. Çok mutlu olduk.Biz 18 yıl önce Çerkezköy’e geldik.Burada kazandık,burada büyüdük. Biz Çerkezköy merkezli bir şirket olduğumuz için Çerkezköy’e bir şeyler kazandırmamız gerektiğini düşündük ve önceliğimizde Çerkezköy’e bir Fen Lisesi yapılmasını sağlamamızın en doğrusu olacağını düşündük.Artık bu yönde başka il ve ilçelere çocuklarımız gitmeyecek.Bir çok sanayici ve hayırseverlerimizi de böyle işe girişmelerini istiyoruz.Burada bir eğitim vadisi olacak. Kaymakamımız başlattığı projenin tamamlanması da kendisine nasip olmasını temenni ediyoruz.Biz bu işe giriştiğimizde milletvekilimiz ve yakın arkadaşımız olan Ayşe Doğan’dan da destek aldık.Projemizin de kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete girmesini planlıyoruz ve çalışmalarımızı da bu yönde yaptık.Fen Lisemizin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY’E BORCUMUZU ÖDEMEK İSTEDİK

Çerkeköy'e borçlarını ödemek istediklerini belirten Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’de, “18 yıl önce Çerkezköy’de başladığımız işimizde yaradan bize Çerkezköy’de cömert davrandı ve bu günlere geldik.Burada okuldan sonrada başka yardımlar yapmayı da düşünüyoruz.Birlikte çalıştığımız takım arkadaşlarımızda ilçemize okul yapma konusundaki düşüncemizde  bizlere destek oldular.İlçemize kazandıracağımız Fen Lisesi gururunu onlarla birlikte yaşıyoruz.Biz Çerkezköy’e borçluyuz. Biz Çerkezköy’e borcumuzu ödemek istiyoruz.Çerkezköy’ün daha bir çok konuda ihtiyacının olduğunu da biliyoruz.Bu okulda ülkesini,ilçesini ve bölgesine faydalı olacak yetiştirme konusunda da okulun önemli bir rol oynayacağını düşünüyor ve hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi yer teslimi imza törenine geçidi ve Kaymakam Kubilay, İl Milli Eğitim Müdürü İşler ve Çetin çifti tarafından imza altına alındı.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10