Üyeleri için engelli minibüsü alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek yönetimi olarak dernek üyelerinin hayatını kolaylaştırması ve sosyal faaliyetler için bir engelli minibüsü almak için önümüzdeki günl

Çerkezköy 21.12.2015 17:53:00 0
Üyeleri için engelli minibüsü alacaklar

Çetinkaya, minibüs alımı için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.Türkiye Sakatlar Derneği Gençlik Kollarının sosyal faaliyetler olarak başlattığı kurum ziyaretleri kapsamında Çetinkaya ve sayman Gülşen Civan,Dernek Gençlik Kolları Başkanı Büşra Tecmen ve genlik kolları üyeleriyle birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, “Çok önemli bir görev ve çok güzel işler yapıyorsunuz. Sizlerin çalışmalarınızı yakinen takip ediyor ve bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik  ediyorum. Bizler her zaman elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her zamanda yanınızdayız ve yardımcı olmaya da devam edeceğiz.”dedi.

ARAÇ BİZE ŞART

Ziyaretlerinin amacının derneğin Gençlik Kollarının sosyal faaliyetler kapsamındaki kurum ziyaretlerinden biri olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Bizlere verdiğiniz destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Dernek üyelerimizin daha iyi şartlarda yaşamlarını devam ettirtmeleri için dernek yönetimi olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz.Üyelerimizin eğitimden tutunda her alanda var olmalarını sağlamaya çalışıyoruz.Bu çalışmalarımızda bizlere katkı sağlayan ve destek olan herkese de çok teşekkür ediyoruz.Dernek yönetimi olarak dernek üyelerimizin gerek işyerlerine gitmelerinde kolaylık sağlayacak, gerekse sosyal faaliyetlerimizde her zaman elimiz ayağımız olacak bir engelli minibüsü almak için önümüzdeki günlerde çalışmalar başlatacağız.Bu konuda önce dernek üyelerimizin aileleriyle görüşmeler yapacağız. Sonra kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarımızla görüşerek onlarında katkı sağlamasını talep edeceğiz.Şu anda  sağolsun Çerkezköy Belediyemiz kendi engelli aracını bizlere tahsis ediyor.Ancak bizlerin sosyal faaliyetleri genellikle mesai saatinden sonra olduğu için belediyenin engelli aracını kullanan şoförü mesai saati dışında bulamıyoruz.Çünkü orası bir resmi kurum olması dolayısıyla mesai dışı çalıştırdığımız zaman o kişiye mesai verilmesi lazım. Onu da bizler veremeyiz.Ama kendi aracımız olursa fabrikaya giden engellilerimizi de işyerlerine kendi aracımızla getirir, götürürüz ve her türlü sosyal etkinliğe de kendi aracımızla gidip geliriz. Ayrıca engelli aracı olmadığı için bugün evlerinden çıkamayan engelli kardeşlerimizi de bu araç sayesinde sosyal etkinliklere katılmasını rahatça sağlarız.Bu nedenle derneğimize bir engelli aracının artık şart olduğunu gördük.Bu nedenle derneğimize almayı düşündüğümüz engelli minibüsü için bizlere katkı sağlamaları için ilçemizdeki hayırsever vatandaşlarımız,esnaflarımız,ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteklerini bekliyoruz.”dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10