Yılın son konseri

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki 2015 yılının son konserini 25 Aralık Cuma günü saat 20.00'da Halk Eğitim Merkezi'nde verecek.

Çerkezköy 22.12.2015 15:44:00 0
Yılın son konseri

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun ‘Barış ve Huzur Dolu Bir Yıl Dileğiyle’ teması ile sahne alacağı konser Hüseyin Sadettin Arel’in Nihavend Peşrevi ile başlayacak. Ardından Cevdet Çağla’nın Nihavend şarkısı ‘Bir dert gibi akşam’ eseri, Hacı Arif Bey’in Nihavend şarkısı ‘Vücut iklinin sultanı sensin’ eserleri seslendirilecek. Daha sonra Sadettin Kaynak’ın Nihavend şarkısı ‘Ey ipek kanatlı’ adlı eseri solist Nihal Akkaya, Rakım Elkutlu’nun Nihavend şarkısı ‘Mümkün mü unutmak’ adlı eserini solist Nevzat Ş. Duran tarafından seslendirecek.
İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK
Levent Gülez’in Nihavend şarkısı ‘Sensin’ adlı eserini solistler Nilgün Sütçüler ve Nevzat Ş. Duran tarafından okunmasının ardından, Turhan Taşan’ın Nihavend şarkısı ‘Düşünürken seni’ isimli eseri solistler Kadriye Uygun ve Engin Özden tarafından, Erdinç Çelikkol’un Nihavend şarkısı ‘Gel gönlümü’ adlı eseri solistler Arife Altındağ ve Fevzi Canbak tarafından seslendirildikten sonra konserin ilk bölümü Faiz Kapancı’nın Nihavend şarkısı ‘Gel güzelim Çamlıca’ya’ ve Tanburi Faize Ergin’in Nihavend şarkısı ‘Kız sen geldin Çerkezşten’ isimli eserleri Türk Müziği Korosu tarafından seslendirildikten sonra sona erecek.
Türk Müziği Korosu’nun ikinci bölümü Zeki Müren’in ‘Acemi Kürdi şarkısı ‘Zehretme hayatı’ isimli eserin solist Neşe Akay tarafından seslendirilmesi ile başlayacak. Ardından Ziya Taşkent’in Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Bir sabah istiyorum’ isimli eseri Türk Müziği Korosu tarafından, Zekai Tunca’nın ‘Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Bunca güzel içinde’ isimli eseri solist Mahmut Demirtaş tarafından, Necdet Tokatlıoğlu’nun Muhayyer Kürdi şarkısı Yalancı dünya’ isimli eseri solist Vahdettin Tan tarafından seslendirildikten sonra Zeki Müren’in Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Hayat bazen tatlıdır’, Erol Bingöl’ün Hicaz şarkısı ‘Düşen sarı yapraklara’, Mehmet Ilgın’ın Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Sitemler örülüyor’, Gündoğdu Duran’ın Muhayyer kürdi şarkısı ‘Ankara rüzgarı’ ve Muhayyer Kürdi türkü ‘Evlerinin önü handır’ isimli eserin Türk Müziği Korosu tarafından seslendirilmesi ile Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun ‘Barış ve Huzur Dolu Bir Yıl Dileğiyle’ temalı konseri sona erecek.
TÜM SANATSEVERLER DAVETLİ
Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay,  “Türk Müziği Koromuz 2015 yılının son konserinde Çerkezköylü sanatseverlerle birlikte olacak ve kulakların pasını silecek. Çok güzel geçeceğine inandığımız konsere tüm Çerkezköy halkı davetlidir” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10