Yeni Hükümet Konağı için destek istedi

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel,Ayşe Doğan ve beraberindeki AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi dün Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı makamında z

Çerkezköy 25.12.2015 16:59:00 0
Yeni Hükümet Konağı için destek istedi

Ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ambarderede yapılacak olan okul kampüsü projesi ve yeni Kaymakamlık binası hakkında bilgi verdi. Burada Kaymakam Kubilay,İlçe Halk Eğitim Merkezi binasının yetersiz olduğunu belirterek, daha büyük bir bina için destek istedi. Çerkezköy’ün her geçen gün geliştiğini ve artan nüfus nedeniyle yeni bir Hükümet Konağı binasına acilen ihtiyaç duyulduğunu  belirterek, yeni Kaymakamlık binası için TIR Parkının yanındaki yerin mahkemelik olmasından dolayı,Tepe Emlak Konutları yanında Milli Emlak’a ait  6 dönümlük yerin tahsisi konusunda anlaşmaya varıldığını ve buraya büyük bir Hükümet Konağı yapılması talebinde bulunduklarını söyledi. Yel ve Doğan,Kaymakam Kubilay’ın Çerkezköy için ön gördüğü taleplerin biran önce hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatacaklarının sözünü verdiler.
BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ
Tekirdağ il merkezi ve ilçelerinin sorunlarının çözümü için AK Partili 3 milletvekilinin de ortak hareket ettiğini ve sorunların çözümü içinde muhataplarıyla birebir görüşmeler yaptıklarını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “2 gündür Tekirdağ’ın çeşitli yerlerini geziyoruz. Tam bir birliktelik içinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizin en büyük sorunlarından olan Ergene’nin temizlenmesi içinde hazırlanan proje üzerinde görüşmeler yaptık ve bir an önce çözümlenmesi içinde çalışıyoruz. Biz pazar günü seçim varmış gibi çalışıyoruz.Şu anda Ankara’da çok güzel bir tablo var.Tekirdağ ,Edirne ve Kırklareli'nin AK Partili milletvekilleri olarak tam bir birliktelik içinde Trakya bölgesindeki il ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü konusunda gereken çalışmayı sergiliyoruz.”dedi.
CHP'Lİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ
CHP yönetimindeki Büyükşehir ve ilçe belediyelerini eleştiren Yel, "Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizden bu güne kadar elle görülür somut bir çalışma yaptıklarını göremedik. Atık su tesisinin yapımı belediyelere ait olmasına rağmen yapımı konusunu da  maliyet yüksek diye yapmıyorlar.Çerkezköy dere ıslahı içinde Kızılpınar ve Veliköy’deki köprülerin genişletilmesi lazım.Bunların yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesinin bilgisinin olmadığını öğrendik.Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında bir iletişim bozukluğu var.”
HİZMET AMASI GEREKEN BİR YER
AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri olarak Tekirdağ'ın her tarafına hizmetlerin gelmesi konusunda çalıştıklarını belirten Yel, " Hemen hemen her gün bir bakanımızın kapısını çalarak özellikle Çerkezköy’ün daha çok hizmet alması için çaba harcıyoruz.Sanayi kenti olan Çerkezköy üreten önemli bir yer. Türkiye’ye çok katkısı var.Bu nedenle devamlı artan nüfusu ile de her türlü hizmeti alması gereken bir yerdir.”
TREN SEFERLERİ ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK
19 Kasım'da seferlerin başlayacağı açıklanan ancak başlamayan Çerkezköy-Halkalı tren seferleri ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, "İlçemiz ve bölge halkımızın sabırsızlıkla beklediği ancak yapımı henüz tamamlanmadığı için hizmete girmeyen Çerkezköy-Halkalı tren hattında Halkalı bölgesinde manyetik elektronik bir sistem kurulması gerektiğinden bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Çerkezköy Şubat ayı içerisinde seferlerin başlayacağını müjdeleyebilirim.Kasımda açılmamasının nedeni ise Halkalı bölgesindeki yoğun trafik  ve arazi çalışmaları olduğu için çalışmaların aksamasından gecikme meydana gelmiştir.İnşallah Şubat ayında tren seferleri başlayacak.Halkımız sıkıntı çekti ama bu sıkıntının karşılığını alacak.”dedi.
BAKANDAN 2 OKUL SÖZÜ VERDİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaretleri sırasında okul ihtiyacından söz ettiklerini belirten Doğan, “Milli Eğitim Bakanımızla görüşmeler yaparak Çerkezköy’ün hızla nüfusunun arttığını ve bu artış karşısında her yıl ilçeye 3-4 okul ihtiyacı duyulduğunu ve bu konuda okul yapılması için gerekenin yapılmasını istedik. Bakanımızda mevcut bakanlık bütçesinin arttırılması konusuna gideceğini ve Çerkezköy’e 2 okul yapımı konusunda söz verdi.Biz Tekirdağ Milletvekilleri olarak Çerkezköy’ün her alanda en iyi şekilde hizmet alması konusunda gereken çalışmayı yapıyoruz.Kısa zaman içerisinde de Çerkezköy gerekli hizmetleri alacaktır.”ifadelerini kullandı.
KAYMAKAMIMIZ MÜCADELE VERİYOR
Çerkezköy’ün her alanda hizmet beklediğini belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Özelliklede İlçe Kaymakamı Metin Kubilay’ın okul kampüsü projesi ile ilçeye bir çok okul kazandırma çalışmalarını takdirle karşıladık. Bu konuda da kendisine destek veriyoruz, İlçemizin okul ihtiyacı var,dere ıslahı ihtiyacı var. Devam eden Çerkezköy Devlet Hastanemiz var. Bu hastanemizin kapasitesinin daha da arttırılmasını istiyoruz. Çünkü burası Çerkezköy başta olmak üzere Kapaklı ve Saray ilçelerine de hizmet veriyor. Ayrıca Kapaklı Devlet Hastanemizin de durumunu iyileştirmemiz  gerekiyor.”dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10