Hastane inşaatını TBMM gündemine taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin temelinin 7 Haziran seçimlerinden önce atıldığını, ancak ardından tek bir çivi dahi çakılmadığını belirterek, hastaneyi TBMM g?

Tekirdağ 30.12.2015 16:01:00 0
Hastane inşaatını TBMM gündemine taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yapımı 2011 yılında gündeme gelen Tekirdağ Şehri Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, 7 Haziran seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile hastanenin temelini atan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
Yüceer, Tekirdağ’da Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılacak Şehir Hastanesi’nin yapımının adeta yılan hikayesine döndüğünü belirterek, “401 yataklı Genel Hastane, 18 yataklı Yanık Hastanesi, 7 yataklı LDR Hastanesi, 14 yataklı Yeni Doğan Yoğun Bakım olmak üzere toplam 480 yataktan oluşacağı öngörülen Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin yapımı 2011 yılında gündeme gelmiştir” dedi.
GÖSTERMELİK TEMEL
Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin temelinin 7 Haziran seçimleri öncesi göstermelik atıldığını öne süren Yüceer, "Temel atmanın üzerinden aylar geçmesine ve 2 sene içerisinde tamamlanacağı iddia edilmesine rağmen sağlık kompleksinin inşaatına tek bir çivi dahi çakılmadı.Hastane inşaatı atıl bir şekilde beklemekte,'yaptık, yapacağız' vaatleri arasında Tekirdağlı hemşerilerim içi boş vaatlerle hala oyalanmaktadır” dedi.
NEDEN HERHANGİ BİR FAALİYET YOK?
CHP’li Yüceer, Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin inşaatı ne zaman başlayacak, hastane ne zaman hizmete girecektir? 7 Haziran seçimleri öncesi temeli atılan hastanede herhangi bir faaliyetin olmamasının gerekçesi nedir? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle projenin tamamlanma yüzdesi kaçtır? Projenin gecikmesinin temel nedeni kamuoyundan da gizlenen herhangi bir aksaklıktan mı kaynaklanmaktadır? Seçim öncesi bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu ve sizin tarafınızdan gerçekleştirilen temel atma töreni, seçimlere yönelik göstermelik bir faaliyet midir? Hastanenin yapımı hangi firma tarafından hangi bedelle üstlenilmiştir? Yapımı üstlenen firma neden işi yürütememektedir? İhaleyi alan firma hangi şartlarla işi üstlenmiştir? Taahhüt ettiği şekilde işi yürütemeyen firmaya herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır/Uygulanacak mıdır? Her şehir ayrı ayrı belirtilmek üzere Türkiye genelinde yapılacağı öne sürülen 35 şehir hastanesinde projelerin son durumu nedir? Tamamlanan herhangi bir proje var mıdır?

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10