Esnaf Odası'ndan yılbaşı uyarısı

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, yeni yıl alışverişlerinde fiyat artışlarına yönelen fırsatçılara izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Bozdağ, yılbaşı öncesi

Çerkezköy 30.12.2015 16:23:00 0
Esnaf Odası

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, oda binasında basın toplantısı düzenledi.

Yeni yıl alışverişlerinde fiyat artışlarına yönelen fırsatçılara izin verilmemesi gerektiğine değinen Bozdağ, 2015 yılının son günlerinde çarşı ve pazarda hediyelik eşya satışında da hareketlilik yaşandığını belirtti. Yaşanan hareketle birlikte yılbaşı öncesi yiyecek alışverişinde de ciddi bir artış yaşandığını belirten Bozdağ, "Başta kuruyemiş işletmeleri olmak üzere manav ve pazarlarda da alışveriş yoğunlaştı. Piyasalar hareketlilik kazandı. Bu geçici bir hareketliliktir. Bunu fırsata dönüştürmek için fiyat artışı yapanlara karşı vatandaşımız dikkatli olmalı. Fırsatçılara kesinlikle izin verilmemeli” dedi.
FİYAT ARAŞTIRMASI YAPIN
Vatandaşların alışverişten önce fiyat araştırması yapması gerektiğine vurgu yapan Bozdağ, "Vatandaşlarımız eğer bu araştırmayı yaparsa fırsatçılara aldanmamış olurlar. Kamuda vergi ve harçlar ile benzeri konularda gelen yeni yıl zamları piyasaya yansıyabilir. Fakat bu her alanda olmayacaktır. Özellikle Çerkezköy dışından ilçeye birçok seyyar satıcı gelmektedir. Bu seyyar satıcılarla ilgili hiçbir tedbir alınmıyor. Çerkezköy'ün kazancı olduğu gibi dışarıya gidiyor. Belediyemiz zabıta ekipleri bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Kayıt dışı satış yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmalıdır.”diye konuştu.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10