İhaleye çıkış tarihi belirlendi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin 2016 yılının ilk toplantısını Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, Cengiz Topel Caddesi'ne yarı olimpik yüzme havuzu yapılabilmesi için bölg

Çerkezköy 4.01.2016 15:43:00 0
İhaleye çıkış tarihi belirlendi

Yeni yılın ilk meclisi toplandı
Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Çerkezköy Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen yılın ilk toplantısında, yeni yıl temennisinde bulunan Vahap Akay, “2016 yılının başta Çerkezköy olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da kararlılıkla çalışacağız. Alacağımız kararların Çerkezköy'ümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

 

AYNI ANDA TATİL YAPACAKLAR
Akay'ın temenni konuşmasının ardından ilk gündem maddesinde 2016 yılında Mahalli İdareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım, taşıma, ayni ihtiyaçlar ve personel temini konularının belediyece karşılanıp karşılanmayacağı konusu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2016 yılında ne zaman tatile gireceği görüşüldü. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayında tatil yapacağını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize de zorluk olmaması açısından Çerkezköy Meclisi’nin de Ağustos ayında tatil yapmasını öneriyorum" dedi. Bu öneri oy birliği ile kabul edildi.

 

 

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Toplantı, Denetim Komisyonu’nun belirlenmesiyle devam etti. Yapılan gizli oylama sonucu CHP grubundan Ali Çalışkan, Uğur Erem ve Rağbet Erol ile AK Parti grubundan Ahmet Çetin ve Turgut İleri Denetim Komisyonu’na seçildi.
450 LİRA YARDIM
2016 Mali Yılında da ihtiyaç sahibi engellilere yardım edilmesi kapsamında şartları taşıyan engelli vatandaşlara aylık 450 lira yardımda bulunulması oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
ÜCRETLER GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda daha sonra belediyede boş ve dolu kadrolarda derece değişiklikleri görüşüldü. Boş bulunan 2 adet kadroda derece değişikliği yapılması ile dolu bulunan 7 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti konusu görüşüldü. Belediyede teknik hizmetlerde çalıştırılacak olan sözleşmeli personellere taban ücret ile tavan ücretin ortalamasının hesaplanarak ödenmesi; diğer sözleşmeli personellere de tavan ücret ödenmesi oy birliği ile karara bağlandı.
ÜCRET TARİFESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısında, İstasyon Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Verici İstasyonu’ndan faydalanacak yerel ve ulusal yayın kuruluşlarına uygulanacak ücret tarifesi de görüşüldü. Çaylak Sokak’ta bulunan verici istasyonu ömrünü tamamladığını hatırlatan Akay, "Biz de o bölgede yeni kulenin yapımını tamamladık. Ulusal ve yerel yayın kuruluşların yeni yerlerine taşınması için ücret tarifesinin belirlenmesi gerekiyor” dedi. Verici İstasyonu ücret tarifesi görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.
ŞUBAT AYINDA İHALEYE ÇIKILACAK
Meclisin Ocak ayı ilk toplantısının son gündem maddesinde Cengiz Topel Caddesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu yapılabilmesi için bölgede bulunan spor alanının Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusu görüşüldü. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra bir de açık tenis kortu yaptıracaklarını belirten Belediye Başkan Vahap Akay, “Ocak ayında devir teslim işini halledip projenin Büyükşehire teslim edilmesini ve Şubat ayında da ihaleye çıkılmasını planlıyoruz” dedi. 1570 ada 5 parselde bulunan spor alanının Büyükşehire bedelsiz devri oy birliği ile karara bağlandı. Meclis Ocak ayı 2. oturumunu 7 Ocak Perşembe günü saat 14.00’da yapacak.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10