Bataklığın içine sürükleniriz

Kapaklı Belediye Meclisi Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında 2016 yılının ilk toplantısı yaptı. Meclis gündemi dışına konuşan Mandalı, orta doğu'da yaşanan olaylara değindi.S

Kapaklı 5.01.2016 17:29:00 0
Bataklığın içine sürükleniriz

Güneydoğu'da yaşanan olaylara değinen AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir, "Bu ülkenin askerine, savcısına, polisine ya da mülki amirine kurşun sıkan ve özerklik isteyenlere müsamaha gösterilmemelidir” diye konuştu. 

Kapaklı Belediyesi'nin yılın ilk meclisi,  Meclis Toplantı Salonu’nda İrfan Mandalı başkanlığında toplandı.

Toplantıya meclis üyelerinden Mustafa Çetin, Erol Özkan, Salih Bezgin ve Bülent Eres katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yeni yıl temennisinde bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bir yılı daha geride bıraktık. 2015’te üzüntülü günler geçirdik. Bu üzücü olaylar 2016’ya da sarkmış durumda. Ülkemizin batı kesimlerindeki huzuru, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde göremiyoruz” dedi.

 

 

BATAKIĞIN İÇİNDE SÜRÜKLENİRİZ
Orta Doğu’da yaşanan olaylara değinen Mandalı, “Unutmamalıyız ki savaşın kazananı olmaz. Fakat son yıllarda bölgede Müslümanlar üzerinden oynanan politik oyunlar nedeniyle insanlar vatanlarını terk etmek zorunda kalıyor. Ülkelerinden göçe zorlanıyorlar. Buradaki Müslümanlar, kurtuluşu Hristiyan ülkelerinde arıyorlar. Suriyeli vatandaşlar, Avrupa’ya gitme derdindeler. Devlet büyüklerimizin bir an evvel bu duruma el atması gerekiyor. Suudi Arabistan ve İran’da yaşanan olaylar malum. Eğer kendimize çeki düzen vermezsek biz de bu bataklığın içine sürükleniriz” dedi.
GÜNEYDOĞU'DAKİ OLAYLARA DEĞİNDİ
Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir ise Güneyşdoğu'da yaşanan terör olaylarına değindi. Demir, “İslamiyet tek hak dinidir. Barış, sevgi ve kardeşlik dinidir. Bugün Orta Doğu’da yaşananlar İslam dininin değil, tüm insanlığın sorunudur. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde vatanına milletine sadık olan vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Hiçbir zaman ötekileştirmeden hepsini bu ülkenin birer vatandaşı olarak görüyoruz. Fakat bu ülkenin askerine, savcısına, polisine ya da mülki amirine kurşun sıkan ve özerklik isteyenlere müsamaha gösterilmemelidir” ifadelerini kullandı.
Gündem dışı konuşmaların ardından meclisin gündem maddelerine geçildi. Çalıştırılacak sözleşmeli personeller ve ücretlerinin görüşüldüğü meclis toplantısında, sözleşmeli personellere tavan ücret üzerinden ödeme yapılması oy birliği ile kabul edildi.
KOMİSYON OLUŞTU
İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün ‘Boş Kadro Değişikliği’ konulu dilekçesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda belediyedeki boş kadro değişiklikleri de oy birliği ile karara bağlandı. 1530 ada için talep edilen imar planı değişikliğinin İmar Komisyonu’na gönderildiği toplantıda daha sonra Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu Denetim Komisyonu’na İbrahim Aktürk, Ufuk Bayraktar, Ender Dubaz, Mustafa Serat ve Muzaffer Yıldıran seçildi. Toplantıda meclisin Ağustos ayında tatil yapmasına karar verildi. Toplantı bir önceki oturumda Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonlarına havale edilen konuların karara bağlanması ile sona erdi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10