Brandalı önlem

Çerkezköy'de dün etkili olan yağmurda ıslanmak istemeyen pazar esnafı, açık kalan alanın üzerini branda ile örtmeye çalıştı. Buna rağmen vatandaş, açıkta kalan ve yağmurdan etkilenen tezgahlara

Çerkezköy 7.01.2016 17:45:00 0
Brandalı önlem

Çerkezköy'de etkili olan yoğun kar yağış nedeniyle geçtiğimiz pazartesi günü sabaha karşı kar kütlesinin ağırlığını taşıyamadığı için çöken Kapalı Pazar Yeri'nde tezgahlar kuruldu. Çatısı çöktüğü için yarı açık hale gelen pazarda esnaf, yağmur yağışından ıslanmamak ve ürünlerini korumak  için açık olan bölümlere branda çekti.

 

 

Çerkezköy Belediyesi sorumluluğu altında bulunan ve kar yağışının ardından çatısının büyük bir bölümü çöken Kapalı Pazar Yeri'nde halk pazarı dün, yaşanan olayın ardından ilk kez kuruldu. 

Pazar esnafı, ilçede etkili olan yağmur yağışı nedeniyle açık kalan alanının üzerine branda çekerek , ürünlerinin yanı sıra kendilerini ve gelen müşterilerinin ıslanmasını önlemeye çalıştı. Esnafın aldığı bu önleme rağmen, aralarda açık kalan yerler vatandaşları ıslattı. Yanlarında şemsiyeleri olmayan vatandaşlar ise daha fazla ıslanmamak için alışverişlerini yarıda kesti.
Pazar esnafından Hasan Palaoğlu, branda çekmesine rağmen, ürünlerinin tam anlamıyla ıslanmaktan koruyamadığını belirterek, "Brandanın üstünde biriken yağmur birikintileri ne yaparsak yapalım malzemelerimizin üstüne dökülüyor. Yetkililer biran öce bu mağduriyetimizi gidermeli. Zaten ekonomik olarak sıkıntılar yaşayan halk, pazar yerinini üstü açık olması nedeniyle alışverişe de gelmiyor” dedi.

 

 

ÜRÜNLERİNİN ÜZERİNİ KAPATTILAR
Pazarda, tekstil ürünü satan esnaf ise, ürünlerin ıslanmaması için üzerlerini brandayla kapattığı için müşteri çekmekte zorlandı.  Pazar esnaflarından Mehmet Demir, “Ürünlerimizi halk görsün diye sergilememiz gerekirken, brandayla ıslanmasın diye kapatıyoruz. Vatandaşlar yağan yağmur nedeniyle tezgahlarımıza yanaşmıyor. buda bizim işlerimizi oldukça yansıdı.  Buna bir an önce bir çözüm bulunması lazım” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10