Hamlelerini dereceye girmek için yaptılar

Kapaklı Kaymakamlığı,Kapaklı Belediye Başkanlığı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim ve Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Kapaklı Okullar Arası Satran?

Kapaklı 10.01.2016 18:13:00 0
Hamlelerini dereceye girmek için yaptılar

Kapaklı'daki Businees Otel'de hafta sonu düzenlenen Kapaklı Okullar Arası Satranç Turnuvası'na, 160 sporcu katıldı. 5 tur üzerinden yapılan turnuvanın ilk hamlesini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz yaptı. Turnuva’ya davetli olarak katılan satranç ustası Türk Milli Takımı sporcusu Kıvanç Haznedaroğlu, 6 ayrı masada aynı anda gösteri maçı yaptı.

 

Cumartesi 3, Pazar günüde 2 tur olmak üzere  5 tur üzerinden yapılan turnuva dün  tamamlandı.

 

Turnuvanın  kapanış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu,  Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut, Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı İlçe Temsilcisi Murat Bekdaş, okul müdürleri, öğrenci velileri ve sporcular katıldı. Ödül töreni öncesi Vardar, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’a birer satranç takımı hediye etti.  Turnuvanın birincilerine kupa ve madalya verildi. Birincilere ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz verdi. İkincilere ise madalyalarını Garnizon Komutanı Ferhat Kaanoğlu, Üçüncülere ise ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı verdi.SATRANÇÇ HAYATIN TA KENDİSİ

 

 

Her okulda satranç antrenörü öğretmen bulunduğunu belirten Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı İlçe Temsilcisi Murat Bektaş, “Her okulumuzda satranç antrenörü öğretmen bulunmamaktadır. Bu öğretmenlerimiz ve satranca gönül veren antrenörlerin çalışmaları sonucu satranç sporu hızla yayılmaya devam edecektir” dedi.Satranç sporunu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmaların sürdüğünü belirten Bektaş, “Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Satranç aslında hayatın ta kendisidir. Doğrular, yanlışlar, kazanmak, kaybetmek, kendine güvenmek, dikkatli olmak, plan yapmak, alternatif çözümler geliştirmek, problemle mücadele etmek gibi birçok kavramı içinde barındıran bir spordur satranç.Satranç çocuğu olgunlaştırır .Tecrübe sahibi yapar. Problemle mücadele edebilmeyi,yenmeyi,yenilmeyi  ve soğukkanlı olmayı öğretir. Kısaca hayata hazırlar.”
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Vardar sözlerini şöyle sürdürdü:Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun benimsenmesine yardımcı olacağına inandığımız Satranç Turnuvası’na bizlerin yanında olan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e , Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız İrfan Mandalı ’ya, katılan sporcu öğrencilere, değerli öğretmenlerine turnuva organizatörü Satranç Öğretmeni Murat Bekdaş , değerli yönetici, öğretmen ve hakem arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10