GAZDAŞ'tan zam açıklaması

GAZDAŞ'ın Aralık 2015 faturalarına zamlı fiyat uyguladığı yönünde çıkan haberler üzerine,GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan yazılı bir açıklama yaptı.

Bölgede Gündem 11.01.2016 17:59:00 0
GAZDAŞ

BOTAŞ alış fiyatı üzerinde Aralık 2015 dönemi için herhangi bir yeni zammın söz konusu olmadığnı belirten Akaslan, "1 Ekim 2014 tarihinden bu yana abonelerimize aynı birim fiyatlar ile doğal gaz temin edilmektedir. Bu süreç içinde doğalgaza herhangi bir zam yapılmadığı için, abonelerimize Aralık 2015 dönemi için de yansıtılan herhangi bir zam bulunmamaktadır."dedi.

ZAM YETKİMİZ YOK
Akaslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu noktada, sadece GAZDAŞ olarak bizim değil, diğer tüm dağıtım şirketlerinin de doğalgaza istedikleri zaman zam yapma yetkilerinin bulunmadığının altını çizmek isteriz. Ülkemizde aboneler için temin edilen doğalgazın fiyatı ancak BOTAŞ tarafından değiştirilebilmektedir. Diğer dağıtım şirketleri gibi GAZDAŞ da, BOTAŞ fiyatı üzerinden temin ettiği doğal gazı, üzerine yalnızca EPDK tarafından belirlenen ve tarife olarak adlandırılan sistem kullanım bedelini ilave ederek abonelerine sunmaktadır.Sistem Kullanım Bedeli ise, dağıtım şirketlerinin kendi bölgelerinde abonelere ve diğer tüketicilere doğalgazı arz edebilmek için oluşturduğu dağıtım şebekesi maliyeti ve bu şebekenin işletme ve bakımı için yapmış olduğu harcamaların karşılığı olarak, yani sunmuş olduğu hizmetin karşılığı olarak her birim metreküp doğal gaz üzerinden aldığı ve EPDK tarafından belirlenen birim fiyattır. Bu bedel GAZDAŞ için, 1 Şubat 2015 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından doğal gaz mevzuatı çerçevesinde belirlenerek yürürlüğe girmiştir.Tüm bu bilgiler ışığında tekrar belirtmek isteriz ki, abonelerimizin tüketmiş oldukları aylık doğal gaz birim fiyatı konusunda Aralık 2015 dönemi için herhangi bir zam, abonelerimize yaşattığımız herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir. Mevcut birim fiyatları üzerinden faturalar düzenlenmiştir. GAZDAŞ olarak daha önce olduğu gibi Aralık 2015 döneminde de mevzuata uygun bir şekilde hareket ettiğimizi vurgulamak isteriz.Yılbaşı nedeniyle faturaların okunmasında iki günlük gecikme ortaya çıkmıştır. Ancak doğal gaz fiyatına herhangi bir zammın gelmemiş olması nedeniyle, bu gecikmeye bağlı olarak abonelerimizin faturalarında herhangi bir zamlı fiyat uygulanması söz konusu değildir. Abonelerimiz bir önceki ayın zamsız birim fiyatı ile doğal gaz tüketmeye devam etmektedirler."
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10