Miniklere ağız ve diş sağlığı seti

Sağlık Bakanlığı'nın 'Günde 2 kez 2 dakika' projesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Çerkezköy İlçe Sağlık

Çerkezköy 12.01.2016 17:45:00 0
Miniklere ağız ve diş sağlığı seti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Parlak, Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy İlkokulunda, Sağlık Bakanlığı'nın ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak için ‘Günde 2 kez 2 dakika’ sloganıyla başlattığı proje kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

 

 

4 BİN 500 ÖĞRENCİYE DİŞ MACUNU VE FIRCASI
Bu projenin anaokul ve ilkokul öğrencilerinin diş ve ağız sağlığı için öneminin çok büyük olduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı  Metin Kubilay, "Çerkezköy’de 4 bin 500 öğrenciye  diş macunu ,diş fırçası dağıtılacak. Ayrıca diş hekimi ve doktorlarımızın kişisel hijyen, ağız diş sağlığı alanında diş fırçalama alışkanlığını kazandırması için öğrencileri  bilgilendirecekler. Anaokulu ve birinci sınıflardan başlayarak hekim kontrolleri her üç ayda bir yapılacak."dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERİN AĞIZ VE DİŞ KONTROLLERİ YAPILDI
Ardından, Diş Hekimi İpek Ergür, öğrencilerin ağız ve diş sağlığı kontrollerini yaptı.Bu muayenelerin her üç ayda bir yapılacağı belirtti.Ardından öğrencilere, içinde diş fırçası ve diş macunu bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıttı.
Haber/Selçuk Durmaz  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10