Organları 3 bedende hayat bulacak

Çerkezköy'de geçirdiği beyin kanaması sonrası Özel İrmet Hastanesi'ne kaldırılan, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen adı açıklanmayan 69 yaşÄ?

Çerkezköy 14.01.2016 16:47:00 0
Organları 3 bedende hayat bulacak

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’ne gelen ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilen adı açıklanmayan erkek hastanın yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.Bunun üzerine Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Anestezioloji ve Reanimasyon Bölümü Uzmanları  Dr. Yasin Esen ve  Dr. Dilek Köse, hastanın ailesi ile görüşerek bazı organlarının başka bedenlmerde hayat bulabileceğini belirtti. Ailenin izin vermesinin ardından hastane yönetimi hemen durumu İstanbul’daki Bölge Organ Koordinasyon Merkezi'ne bildirdi.

 

 

3 HASTANEYE NAKLEDİLDİ
Yaşanan üzücü olay sonrası aileyle görüştüklerini belirten Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü  Uzmanları Dr. Yasin Esen ve Dr. Dilek Köse, “Hem onların acılarını bir nebze de olsa azaltmak, hem de başka hastaların sağlığına kavuşmalarını sağlamak için aileyi organ bağışı konusunda bilgilendirdik. Yapılan görüşmelerin ardından aile organ naklini kabul etti ve hemen İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi’yle irtibata geçtik. Merkez’in bizden istediği test ve tahlil sonuçlarını kendilerine gönderdik. Akabinde hastanın bir böbreği, karaciğeri ve kornealarının organ nakli için uygun olduğu belirlendi. İstanbul’dan gelen Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon ile organlar başarılı bir şekilde alındı. Karaciğeri Taksim Florance Nightingale Hastanesi’ne, böbreği Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, korneaları da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne nakledildi” dediler.
BAŞKA HAYATLAR KURTARABİLİRSİNİZ
Organ nakli için önce hastaya ‘Beyin Ölümü’ tanısının konulması gerektiğini belirten Özel İrmet Hastanesi doktorları, "Beyin ölümü tanısı ancak geriye dönüşümsüz beyin hasarı olan yani kurtarılamayacak olan hastalara konulabilir. Fakat organ bağışı için bu da yeterli değil. Hastanın ailesinden izin alınması şart. Kimi aileler organ nakli ile az da olsa teselli olabiliyorken, kimi aileler ise acılarının daha da artacağı gerekçesi ile organ bağışına yanaşmıyor. Kimi ailelerin de organ bağışı konusunda dini kaygıları var. Oysa ki Diyanet İşleri organ bağışının caiz olduğunu belirtiyor. Yani ailelerin bu konuda dini kaygı duymalarına gerek yok. Organ nakli konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerekli. Bu sayede öldükten sonra başka hayatlar kurtarabilirsiniz. Sağlık çalışanlarının da bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının hangi hastalara beyin ölümü tanısı konulabileceğini ön görebilmesi gerekiyor. Çünkü hastanın beyin ölümü gerçekleştikten bir süre sonra organlar da ölmeye başlar”
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10