Polanyalı kadın Müslüman oldu

Türkiye`ye 5 yıl önce gelerek maden işçisi İdris Kocihan ile evlenen ve Malkara'ya yerleşen Polonyalı 32 yaşındaki Aleksandra Helana Kocihan, araştırdığı Kuran-ı Kerim`den etkilenerek 9 hafta Arapça eğ

Malkara 15.01.2016 18:03:00 0
Polanyalı  kadın  Müslüman oldu

Meryem adını alan Polonyalı kadın, müftülükteki ihtida töreni ile Müslüman olurken, `İslam dininin insan fıtratına en uygun ve hak dini olduğuna karar vererek Müslüman olmayı istedim` dedi.
Polonyalı Katolik Hıristiyan Aleksandra Helana Kocihan, 5 yıl önce arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Bingöllü maden ocağı işçisi İdris Kocihan ile Türkiye`ye gelerek evlendi. Kocihan çifti 2 yıl önce kömür ocağında çalışmak için Malkara'ya yerleşti. Yaklaşık 8 ay önce bir caminin önünden geçerken Kuran okunduğunu duyunca etkilenen Polonyalı kadın İslam`ı araştırmaya başladı. Kuran-ı Kerim öğrenmek için ilçe müftülüğüne giden Aleksandra Helana Kocihan`a 9 hafta boyunca Hacı Leman Kız Kuran Kursu`nda Arapça dersleri verildi. Kuran-ı Kerim okumaya başlayan Aleksandra Helana Kocihan, daha sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.
ADINI DEĞİŞTİRDİ
Malkara İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya tarafından müftülük binasında Polonyalı kadın için ihtida merasimi düzenlendi. Aleksandra Helana Kocihan, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve adını da Meryem olarak değiştirdi. İhtida merasiminde ilçe vaizi Meryem Dalgıç ile Hacı Leman Kız Kuran Kursu Öğreticisi Necmiye Kaya da şahitlik yaptı.
`İSLAM`IN HAK DİNİ OLDUĞUNA KARAR VERDİM`
Polonyalı Aleksandra Helana Kocihan, Kuran-ı Kerim`i okudukça etkilendiğini ve bu nedenle Müslümanlığı seçtiğini ifade ederek, `Camide okunan Kuran`dan çok etkilenmiştim. Araştırdım, okumak için eğitim aldım ve daha sonra dinimi değiştirmeye karar verdim. İslam`ı çok araştırdım. İslam dininin insan hayatına en uygun ve hak dini olduğuna karar vererek Müslüman olmayı istedim` diye konuştu.
Kuran-ı Kerim`de kendisini en çok etkileyen ayetlerin, ‘anne ve babaya öf bile demeyin` kısmı olduğunu anlatan Polonyalı kadına ihtida belgesi verildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10