Hükümet Konağı ihaleye çıkacak

Kapaklı Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı dün Kapaklı Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kapaklı 20.01.2016 18:12:00 0
Hükümet Konağı ihaleye çıkacak

Genel Kurul toplantısına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı,Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür ve üyeler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Kapaklı kentleşmeye devam ediyor. Kent konseyi ile de bunu perçinliyor. Kapaklı’da her gün yeni bir şeyler oluyor. Noterin açılmasını hepimiz canı gönülden istiyorduk. 12 Ocak itibari ile başvurular sona erdi. Bu sabah birinci sırada görülen aday geldi. Eğer olumsuz bir kanaat oluşmazsa ilçemizde noterin göreve başlaması 2 ayı bulmayacağı kanaatindeyim. Bu Kapaklı’daki iş ve işlemlerde ilçe dışına çıkmadan rahatlıkla yapılacağı anlamına geliyor. Bunun dışında ilçemizin temel ihtiyaçlarını biliyoruz. Bir hastane,Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü binası, birden fazla spor salonu bizim temel ihtiyaçlarımızdan. Hükümet Konağı projesinde de birkaç hafta içerisinde ihaleye çıkmış olacağız. Sizlerde ilçenin önde gelen bir STK’sı olarak bu ihtiyaçları dile getirirseniz, bu projelerden her yıl bir tanesini gerçekleştirebilirsek 4-5 yıl sonra Kapaklı çok farklı bir ilçe olacak ve ilçe kimliğini gerçek anlamda kazanmış olacaktır” dedi.

AİLE GİBİYİZ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Kaymakamımızla biz bir aile gibiyiz. Devletle yerel yönetiminin bir arada yürümesi gerektiği konularda beraber hareket ediyoruz. Kaymakamımızın Kapaklı’ya ilk geldiği günden beri devlet yatırımlarının ilçemize gelmesini çok arzu ettiğini biliyoruz. Bürokrasi üzerinde bazı engeller olsa da kaymakamımız ilgili mercilerle sorunları çözmeye çalışıyor“ dedi. Kapaklı’da kamu kurumlarının yüzde 80’inin göreve başladığını söyleyen başkan Mandalı, “Eğitim ve hastane çok önemli konulardan bir tanesi. Büyükşehir Belediyemiz 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında bir okul yapıyor ama tabi bunlar yeterli değil. Devlet, Kapaklı’nın aldığı göç oranını göz önünde bulundurarak hızlı bir şekilde ilçemize yatırımları yapması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

KENT KONSEYİ FAALİYETLERİNİ ANLATTI
Toplantıda Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Konseyin faaliyetleri hakkında bir sunum yaparken, 2016 yılı içerisinde yapmayı düşündükleri projeleri anlattı. Gür, Gençlik meclisi tarafından hazırlanan ağaçlandırma projesi ve ilçede temizlik bilinci oluşturma projesi ile Kadın Meclisi tarafından hazırlanan köylü kadınlarla bütünleşme, Türk Halk Müziği Kadın Korosu oluşturma projelerini önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceklerini söyledi.

Toplantı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10