Çetinkaya:Duraklar engellilere uygun değil

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, ilçedeki yolcu duraklarının engelliler için uygun olmadığını belirtti.

Çerkezköy 24.01.2016 15:00:00 0
Çetinkaya:Duraklar engellilere uygun değil

Yolcu duraklarını engelli vatandaşların iniş, binişleri için uygun olmasını istediklerini belirten Çetinkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) talep yazısında bulunduklarını söyledi.

MİNİBÜSLER ENGELLİLERİ ALMIYOR
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek binasında basın toplantısı düzenledi ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı. İlçedeki şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde engelli bireylerin çok sıkıntı çektiğini belirten Çetinkaya, "Bu araçlarda engelli rampaları olduğu halde engelli vatandaşlarımız araçlara binemiyor.Bazı şoförler de engellileri almıyor. Bu da genellikle bazı araç sahiplerinin araçlarını kendileri kullanmıyor ve maaşla çalışan şoförlerden kaynaklanıyor. Engelli vatandaşın araca binip inmesi için aracın rampasını onlara açmak kapamak zor geliyor.Ayrıca Yolcu duraklarının engelli vatandaşlarımızın araca inip binmelerini engellemeyecek şekilde de yapılması lazım.”dedi.
NEDEN BURADA DA OLMASIN
UKOME’ye ait durak yerlerinin zeminin mavi boyanması ve boyanan bu yerlere de engelliye ait olduğunu belirtilen resimlerin bulunması gerektiğinin altını çizen Çetinkaya, "Biz bu konuda UKOME’ye taleplerimizi bir rapor halinde ilettik. Bugün ülkemizde bir çok il ve ilçelerde yolcu durakları ve park yerlerinin engelliler için ayrılmış olduğunu belirten levhalar var. Neden burada da olmasın. Engellilerin, engelsiz bir yaşam sürmesini sağlamak istiyoruz.Ayrıca otoparklarda da engellilerin park edeceği yerlerin mutlaka bulunması gerekli. Otoparklarda da yeterli engelli aracın park edeceği yerler ayrılsın ve buralara da başka araç park ettirilmesin. İnşallah UKOME bu talebimizi de yerine getirir.” dedi.
OKULLARNDA DA YOK
Birçok okulda engelliler için tuvaletin olmamasının büyük sıkıntı yaşattığını belirten Çetinkaya, “İlçedeki okullarda yaptığımız incelemeler sonunda gördük ki, engelliler için yapılmış bir tuvalet yok.Bu aynı zamanda İl genelinde de böyle. Yeni yapılacak okullarda ve mevcut okullarımızda da engelliler için ayrı bir tuvalet yapılmalı.Üstelik okulların bir çoğunda da engellilerin okula girip çıkacakları engelli rampaları yok.Bunlarında yapılamasını istiyoruz.Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan da bir potansiyel engellidir."ifadelerini kulandı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10