Albayrak, Vidanjörü kaldıracağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi ziyareti kapsamında Sultanköy Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Marmara Ereğlisi 27.01.2016 16:21:00 0
Albayrak, Vidanjörü kaldıracağız

Sultanköy’e 35 trilyonluk yatırım yapılacağını belirten Albayrak “Altyapıyı yeniden yapacağız. 1-2 aya kadar temelini atacağız. Sizden bir ricam olacak biraz sabırlı olacaksınız, zahmet çekeceksiniz ancak sonunda ömür boyu rahat edeceksiniz. Tekirdağ’da vidanjörü kaldıracağız, bunda kararlıyız” dedi.
Ardından Albayrak,  TESKİ Genel Müdürü  Şafak Başa ve beraberindekilerle Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı makamında ziyaret etti. Albayrak 2016 yılında Marmaraereğlisi'ne büyük yatırımlar yapılacağını söyledi.

Albayrak, "2016 yılında bulvar düzenlemesi, kapalı devre sulama kanalı, Konstantin Evi ve balıkçı kahvesi restorasyonu, 10 bin hektarlık  alanda jeolojik jeoteknik etüt raporu ve risk haritaları hazırlanacak. Okulun temeli de Nisan ayı içinde atılacak."dedi.

Yapacağı projeler hakkında bilgi sunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan,  2015 ve 2016 yıllarında 47 trilyonluk yatırım olduğunu belirterek, "Asfalt şantiyesini kurduk ve yakında hizmete açacağız. Spor kompleksi, sahil düzenlemesi ve otogar projesini de hazırladık bunları da en kısa zamanda hizmete açmak için çalışıyoruz. Pazaryerini de Yeniçiftlik Mahallemize yapmayı planlıyoruz” dedi.
TESKİ Genel Şafak Başa da 2016 yılında TESKİ'nin yapacağı çalışmaları aktardı. Başa, "İshale ve şebeke rehabilitasyonu yapacağız. İhalesi tamamlandı, kısa bir süre içinde temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Bu proje tamamlandığı zaman Marmaraereğlisi ve Yeniçiftlik Mahallesinin su sıkıntısı  ve su kaçaklarının yaşanmayacak” dedi. Başa ayrıca arıtma tesisinin de yenilenerek kapasitesinin iki katına çıkarılacağını belirtti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10