Üçüncü okulun temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Süleymanpaşa ve Kapaklı'dan sonra üçüncü okulun temeli Ergene ilçesinde atıldı.

Ergene 28.01.2016 14:42:00 0
Üçüncü okulun temeli atıldı

Temel atma törenine, Ergene Kaymakam vekili Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Daire Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma törenine konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Geçen gün burada kanalizasyon temelini atarken yetmez demiştim. Yetmezlerin ikincisinin temelini de şimdi atıyoruz. Ama yetmezler devam ediyor. Şubat ayının ikinci haftası Ulaş’tan Çayra Mahallesine giden 43.5  kilometrelik sıcak asfalt ve karayolları standartlarındaki yolun temelini atacağız. Yetmezlerin dördüncüsü de ihalesi yapıldı. Sağlıklı içme suyu altyapı projesinin temelini de en kısa zamanda atacağız. Yetmezler devam edecek aşevinin de projesi şu anda hazırlanıyor. 30 Büyükşehir içinde okul yapan tek Büyükşehir Tekirdağ Büyükşehir, bununla da gurur duyuyoruz. Eğitim çok önemli, elimizden geldikçe eğitime katkı veriyoruz. Önümüzdeki günlerde daha çok sık sık bir araya geleceğiz.. Bu yıl içinde 78 bin 650 kilometre yol yaptık, bu gezmek boşuna olmuyor  gidip görmesen,  yerinde incelmezsen, vatandaşın sıkıntısını ayağında görmezsen  bu hizmet olmaz. Büyükşehir bütün gücüyle çalışmaya devam ediyor. Bize güvenmeye devam edin” dedi.
Kesilen kurban, okunan duaların ardından temel atma töreninde protokol üyeleri butonlara basarak ilk harcı attı. 24 Derslikli Ergene İlköğretim Okulu inşaatı yaklaşık 4 milyon 465 bin liraya mal olacak ve bu yılın sonuna kadar tamamlanacak.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10