Bu seminerden geçmeyene yol belgesi yok

Şoförlere Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Trafik ve İlkyardım semineri belgesi olmayan ticari araçlara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merke

Çerkezköy 28.01.2016 16:03:00 0
Bu seminerden geçmeyene yol belgesi yok

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen İlk yardım seminerine Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş,,S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Kızılpınar Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Rişvan, Pınarça Minibüsçüler Kooparatifi Başkanı Aydın Adalı,Kapaklı Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İlyas Akdiş, Veliköy Minibüscüler Kooperatifi Başkanı Furkan Yeşil, Uzunhacı Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Recep Karakaya, Yanıkağıl Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Talip Pakay, Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri, ile yaklaşık 600 ticari araç sahibi ve şoförü katıldı.
Seminerle ilgili açıklamalarda bulunun Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, "UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda artık ticari araçların yol belgesi alması için araç sahiplerinin Trafik ve İlkyardım semineri görmüş olması ve seminer belgesi almış olması şartı aranıyor. UKOME 2016 çalışma döneminde seminer belgesi olmayanlara yol belgesi vermeyecek. Oda olarak bizde şoför esnafımızı bu konuda bilgilendirmek için bu semineri düzenledik. Seminerde Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden trafik polisi Taner Akgün trafikle ilgili şoförleri bilgilendirdi.Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Levent Oğuz’da toplum sağlığını ilgilendiren konularda bilgiler verdi. İrmet  Hospital’den de Psikolog  Meltem Keser’de sürücülerin araç kullanırken nasıl hareket etmesi ve nelere dikkat etmeleri konularında bilgilendirdi.Önümüzdeki  hafta içerisinde seminere katılanlara belgelerini vereceğiz ve bu belgelerle birlikte UKOME’ye başvurarak yol belgelerini alacaklar.Seminere katılamayanlar içinde Şubat ayı içerisinde ikinci kez seminer düzenleyeceğiz.”dedi.
İŞİ SIKI TUTUYORLAR
Artık her önüne gelene yol belgesi verilmeyeceğini belirten Kuş, “UKOME ulaşım konusunda işi çok sıkı tutuyor. Yasalar çerçevesinde nelerin yapılması gerekiyor ise onları şoför esnafından istiyor.Bu nedenle ticari araçların yol belgesi alması için araç sahiplerinin mutlaka UKOME’nin istediği seminerlere katılmak zorunda."dedi.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10