Nüfus artmaya devam edecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'ün nüfusunun 10 bin 507 kişi artmasının sürpriz olmadığını söyledi. Çerkezköy'ün her geçen gün büyüyerek gelişmeye devam edeceÄ

Çerkezköy 29.01.2016 12:55:00 0
Nüfus artmaya devam edecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'ün nüfusunun 10 bin 507 kişi artmasının sürpriz olmadığını belirterek, Çerkezköy'ün her geçen gün büyüyerek gelişmeye devam edeceğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Çerkezköy'ün nüfusu 123 bin 119'dan 133 bin 626'ya çıktı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, nüfus artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çerkezköy’ün nüfusunun 1 yıl içinde 10 bin 507 kişi arttığını belirten Akay, “TÜİK verilerine göre nüfusumuzda yüzde 8,5’lik bir artış meydana geldi. Bu oran Türkiye nüfus ortalamasının ciddi anlamda üzerinde bir orandır. Tekirdağ ilçelerindeki nüfus artışları incelendiğinde nüfusu azalan ilçeler de var. Çerkezköy Trakya’nın içinden de Anadolu’dan da ciddi anlamda göç almaya devam ediyor. Dolayısıyla nüfusu da hızla artıyor” dedi.
BÜYÜME DEVAM EDECEK
Önümüzdeki yıl TÜİK verilerinde Çerkezköy nüfus artışının yüzde 8-9 oranlarının altına düşmeyeceğini tahmin ettiğini belirten Akay, “Nüfusumuz yüzde 8-10 aralığında büyümeye devam edecektir. Bu nüfus artış hızı doğrultusunda Çerkezköy’ün destek ve yatırımlardan hak ettiği payı alması gerekmektedir. Bizim takıldığımız nokta da burasıdır. Bu rakamlar Çerkezköy adına sürpriz değildir. İnşallah destekler de bu büyüme hızı ile aynı orantıda artar."dedi.
OKUL İHTİYACI ARTTI
İstanbul'da düzenlenen EMİTT farında diğer ilçe belediye başkanları ile görüştüğünü belirten Akay, "Bazı ilçelerimizde nüfusta azalma olduğu ifade edildi. 10 bin nüfus artışı demek ilçemize yeni bir okul ihtiyacı daha doğdu demektir. Nüfusla birlikte ilçemizin ihtiyaçları da artmaktadır. İnşallah ilçemiz ihtiyaç duyduğu destekleri ve yatırımları alabilir” diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10