Ayçiçeğinin kesin ton fiyatı belli oldu

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, kesin ayçiçeği fiyatının bin 605 lira/ton olduğunu açıkladı.

Çerkezköy 2.02.2016 16:59:00 0
Ayçiçeğinin kesin ton fiyatı belli oldu

Ünal, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Trakya Birlik'in sezon başında açıkladığı ayçiçeği fiyatı ön ödeme fiyatıydı ve  bu da bin 475lira/ton  olarak açıklanmıştı. Pazartesi günü yüzde 40 yağ oranına göre ton başına kooperatif üyelerimize ton başına 130 lira ödeme yapılarak kesin ayçiçeği fiyatı da bin 605 lira olmuş oldu. Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak kooperatifimizin faal üyesi yani 2015 hasat yılında kooperatifimize ürün teslim eden 384  ortağımıza  ödemeleri yapıldı.”dedi.

Ayçiçeği fiyat farklarının ödenmesiyle kesin alım fiyatının da kesinleşmiş olduğunu belirten Ünal, "Bu yıl hasat teslimi sırasında bazı ortaklarımız fiyatı az bulmuşlardı.Ancak  bu ödemelerin yapılmasıyla birlikte tüm ayçiçeği üreticileri memnuniyetlerini dile getirdiler.Trakya Birlik bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede üreticilerine sahip çıkacağını bu ödemelerle bir kez daha göstermiştir. Bu nedenle Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı olarak sahsım ve yönetim kurulum adına Birlik yönetimimize üreticilerin alın terine  verdiği değer den dolayı çok teşekkür ediyorum.Üreticilerimizin memnuniyeti bizleri de çok mutlu etti. Özellikle ödemelerin böyle bir kış mevsiminde ödenmesi ise çok ama çok makbule geçti."dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10