Üzüm üretimi artacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği arasında 'Bağcılığı Geliştirme Projesi' kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ 5.02.2016 15:10:00 0
Üzüm üretimi artacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran’ın imzaladığı bu protokol sonrası hayata geçecek olan proje ile; farklı topoğrafik ve ekolojik yapısı nedeniyle çok farklı tarımsal ürün yelpazesine sahip olan Şarköy'ün gayri safi üretim değeri içinde tek başına yüzde 30’un üstünde paya sahip olan bağcılığın geliştirilmesi hedefleniyor.

İL GENELİNE YAYILACAK
Bu kapsamda Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ile işbirliği yapılarak, bağcılığın daha modern yöntemlerle yapılması ve uygulanan bu yöntemlerle daha az maliyetle daha kaliteli mahsul alınması sağlanacak. Bu üretim modellerinin yaygınlaştırılmasına yönelik imzalanan proje, Şarköy İlçesi’nin Çınarlı, Gaziköy, Mursallı, Yayaköy, ve Yörgüç olmak üzere beş kırsal mahallede Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine üye 45 çiftçinin yaklaşık 158 dekar bağında uygulanmaya başlanacak. İki yıl süreyle uygulanacak olan proje, ikinci yılında talep edilen mahallelerde uygulanacak.Yedi yaş ve daha genç bağlarda uygulanacak proje ile bir çiftçinin en az 3 dekar bağında yüksek telli terbiye sistemi tesis edilecek. Proje yararı tespit edildikten sonra, uygulama hızla il geneline yayılarak, üzün üretimi ve çiftçi gelirlerinde önemli artış sağlanabilecek.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10