Akay'dan birliktelik önerisi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçenin sorunları ve merkezi idareden beklentileri ile ilgili geçen hafta yaptığı AK Parti ziyaretinin ardından dün MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret et

Çerkezköy 8.02.2016 16:31:00 0
Akay

Akay, Çerkezköy’ün sorunları ile bunlara getirilecek çözüm yolları ile ilgili hazırladığı dosyayı ve Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı yatırımları MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’e sundu. Akay, “Bu sorunlar hepimizin sorunu. Çözümü için birlikteliğe, birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. Bundan sonra da çeşitli platformlarda bir araya gelmeye hazırız. Tek amacımız Çerkezköy’ün en iyi hizmeti alması, mevcut olan sorunları da aşması” dedi.
MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ise, Çerkezköy’ün faydasına, yararına olacak her çalışmayı önemsediklerini ve destek olduklarını ve Çerkezköy için herkes ile bir araya gelebileceklerini ve düşüncelerini paylaşabileceklerini ifade etti.

Geçen hafta AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret eden ve İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile bir araya gelerek ilçeye yapılacak olan yatırımlar konusunda destek isteyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ile beraber dün MHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

DOSYA SUNDU
Akay ve beraberindekileri  MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Hazırladığı dosyayı Önsel'e sunan Akay, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.Çerkezköy'ün bir yılda nüfusunun 10 bin kişi artığını belirten ve nüfus artışıyla birlikte en az 1 yeni okul ihtiyaç olduğunu belirten Akay, "Maalesef hayırseverler dışında bir okul yatırımı ve planlaması yok. Bu konunun yüksek sesle konuşulması, dillendirilmesi lazım. Eğitim ve öğretim yatırımı noktasındaki eksikliklerin dile getirilmesi gerekiyor” dedi.

TREN SEFERLERİ BELİRSİZ
Çerkezköy ile İstanbul arasındaki tren seferlerinin ne zaman yapılacağının belirsiz olduğunu belirten Akay,  Devlet Demiryolları ile ilgili Namık Kemal Bulvarı ve İstasyon Hemzemin Geçidinde yeni yatırımların ve projelerin hayata geçmesi gerektiğini belirterek, bu konularda da ilerlemenin olmadığını belirtti. Muhtemel su taşkınlarına karşı Kızılpınar girişindeki köprünün revize edilmesi gerektiğini belirten Akay “Köprü Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı içerisinde bulunuyor. Dere ıslah çalışması da kamulaştırma ve diğer çeşitli nedenlerle yapılamıyor. Ancak, bu köprünün bir şekilde revize edilmelidir” dedi.
HEYELAN SAHASI
İstanbul’dan Tepe Emlak Konutları’na giriş yolunda Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışması olduğunu anlatan Belediye Başkanı Vahap Akay “İstanbul’dan Çerkezköy’e girişte sorun yaşıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ne dönüş için Büyükşehir Belediyesi bir çalışma başlattı. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü, yapılması planlanan düzenlemenin heyelan sahasında olduğu gerekçesiyle çalışmaya olumlu bakmıyor. Bizler, bu çalışmanın istinat duvarı yapılarak tamamlanacağına inanıyoruz. Yazışmalar sürüyor, ancak henüz bir olumlu cevap alamadık. Projenin gerçekleşmesi halinde İstanbul’dan gelen araçlar, Cumhuriyet Mahallesi’ne, Cumhuriyet Mahallesi’nden çıkanlar da Kapaklı istikametine girebilecekler.Çerkezköy ile Veliköy arasındaki yolun orta refüjüne ışıklandırma yapmak için Karayollarına yazı yazdık ancak izin alınamadı. Yaptığımız görüşmelerde kenardan ışıklandırma yapmak için yazı yazmamızı söylediler. Şimdi o yazımızı yazdık ve cevabını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
TREDAŞ’TAN YATIRIM BEKLENİYOR
Çerkezköy’ün yoğun göç aldığını sözlerine ekleyen Akay “Tekirdağ’da nüfusu en yoğun artan ilçe Çerkezköy. Nüfusun artması beraberinde sorunları da getiriyor. Özellikle elektrik kesintileriyle ilgili yoğun şikayet alıyoruz. Belediyelerin elektrikle ilgili bir tasarrufları olmamasına rağmen elektrik kesintilerinde vatandaşlarımız bizlere ulaşmaya çalışıyor. TREDAŞ’ın bu sıkıntılara bir çare bulması gerekiyor. Çerkezköy’deki yatırım çalışmalarını artırmalı, nüfus artışı göz önüne alınarak ek yatırım imkanları oluşturulmalıdır. Aksi halde sorunlar katlanarak artacaktır” dedi. 
STADYUM İHTİYACI VAR
Çerkezköy’ün stadyum ihtiyacına olduğunu belirten Akay, “Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadı’nın yarısı Çerkezköy OSB’nin mülkiyetinde bulunuyor. Kızılpınar Mahallesi’nde mevcut futbol sahasında zemini suni çim haline getirerek yeni düzenleme yapacağız. Çerkezköy’de stat yapılacak alan sıkıntısı çekiyoruz. Ancak mevcut spor salonunun arka tarafından stat yapılacak bir alan bulunuyor. Bu alan ile ilgili bir çalışmamız oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile konuyu görüştük. Burada bir de Gençlik Merkezi inşaatı bulunuyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü stat ile Gençlik Merkezi’nin aynı anda ihaleye çıkarılıp, yapılacağını söyledi. Ancak bu çalışmanın üzerinden de 7-8 ay bir süre geçti, şimdi stadın yapılamayacağını belirttiler. Biz Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir belediyesi olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışmaya da varız. Üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Stat ihtiyacı Çerkezköy’ün temel ihtiyaçlarından biri olarak önemini koruyor. Bu konuda da destek bekliyoruz.” dedi.
KÖPRÜNÜN YENİLENMESİNİ BEKLİYORUZ
Hükümet Konağı Yolu üzerinde bulunan köprünün muhtemel su taşkınlara karşı revize edilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay “Bizden önceki dönemde köprü altından hat çalışması yapıldı. Sadece ana su hattının bağlanma işi kalmıştı. DSİ, bağlantının yapılması halinde köprüyü revize edeceğine söz vermişti. Biz de bağlantı çalışmalarını tamamladık. DSİ’ye yenileme çalışması yapılması için ihtiyacımızı anlattık. Köprü yenileme çalışmasının DSİ tarafından tamamlanması halinde biz de o bölgede Altıyol Kavşağı’na kadar bir düzenleme yapacağız. Bunun için köprünün bir an önce yenilenmesi gerekiyor.Dere Islah çalışması için henüz bir adım atılmadı. Ortada bir kamulaştırma konusu bulunuyor. DSİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında konu dolaşıyor. Kamulaştırma bedeli de yaklaşık olarak 50-60 milyon TL tutuyor. Biz bununla ilgili girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmalar sürerken, muhtemel su baskınına önleyici tedbir olarak Hallaçlı’ya bir gölet yapılması gündeme geldi. DSİ yetkilileri tarih vererek işin 8 Temmuz 2015 tarihinde ihaleye çıkarılacağını söylemişlerdi. Ancak aradan geçen 6-7 aya rağmen henüz bir adım atılmadı.Belirtilen alana göletin yapılması halinde derelerde toplanan su gölette toplanacak. Dere yatakları da küçükmüş olacak. Bu da kamulaştırma bedelini belki de yarıya indirecek. Göletin inşası ile birlikte Çerkezköy rahat bir nefes almış olacak. Bizler bir an önce göletin yapılmasını bekliyoruz. Aksi halde her yağış durumunda sel baskını riski ile karşı karşıya kalacağız. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı toplantıda dere ıslah çalışmalarına yönelik çeşitli kararlar alındı. Bizler de toplantıyı takip ettik. Bakan Eroğlu, 2019 yılının sonuna kadar tüm çalışmaların tamamlanması talimatını verdi. Bizler hep birlikte bu konunun üzerine gidersek istediğimizi alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
YATIRIMLARI ANLATTI
Yapılan çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili bilgi veren Akay, "Kapalı Yüzme Havuzu’nun tip projesi Büyükşehir'e teslim edildi. Kızılpınar’ın altyapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başlayacak. Kültür Merkezi ve Pazar Yeri’nin ihalesini yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ise Aşevi yapımına başlayacak. Kentpark Projesi ile ilgili çalışmalar yıl sonuna doğru hareketlenecek. Çerkezköy Şehitliği’nde yeni düzenlemeler yapıldı., Bağlık Mahallesi’ndeki kambur köprü ile ilgili proje hazırlandı. Şelaleli Park ve Akbank’ın arkasındaki alanın otopark yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapıldı. Namık Kemal Bulvarı’nda bu yıl içinde asfalt, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılacak. Kızılpınar’da altyapısı tamamlanan noktalarda üst yapılar yapılacak ve100 bin metrekarenin üzerinde parketaş çalışması gerçekleşecek. Kızılpınar’a yeni Pazar Yeri yapılacak ve stadın revize edilecek."dedi.
12 MİLYON İSTENDİ 6 MİLYON LİRA ÖNERDİK
Akay, Kentpark Projesi içerisinde yer alan Astsubay Lojmanları ile ilgili yazışmaların sürdüğünü, Milli Savunma Bakanlığı’nın 12 milyon lira bedel istediğini, kendilerinin ise 6 milyon lira önerdiklerini ifade etti.

YEŞİL ALAN VE PARKLAR AMACINA UYGUN KULLANILACAK
Çerkezköy içindeki park ve yeşil alanları işletme mantığından kurtaracaklarını ve sözleşmesi biten yerleri yeşil alan mantığı ile herkesin kullanımına sunacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Park ve yeşil alanların nişan ve düğünlerin yapıldığı, kahvehane olarak kullanıldığı alanlardan kurtaracağız ve vatandaşların kullanımına sunacağız. Tepe Emlak Konutları Piknik Alanımızda 2. Etap çalışmasının startını vereceğiz. Koca Meşe Piknik Alanı’nda düzenlemeler yapacağız” açıklamasında bulundu.
TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve yaptığı bilgilendirme için Akay’a teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Kızılpınar’daki ışıklarda üst geçit ihtiyacının bulunduğunu, Küçük Sanayi Sitesi’nde sıkıntıların yaşandığını, ana cadde ve sokaklarda esnafların kaldırım işgalinde bulunduğunu, Kızılpınar’da hala devasa inşaatların yapıldığını ve Çerkezköy’de yaşayan insanları ilçede tutmak için daha fazla yeşil alan ve parklar önem verilmesi gerektiğini söyledi.
Çerkezköy’ün faydasına, yararına olacak her çalışmayı önemsediklerini ve destek olduklarını sözlerine ekleyen Önsel, Anfi Tiyatro yanına yapılan modern durağın benzerlerinin diğer mahalle ve sokaklara da yapılmasını, ayrıca mezarlıklarda Taziye Evi yapılmasını talep etti. Çerkezköy için herkes ile bir araya gelebileceklerini ve düşüncelerini paylaşabileceklerini ifade eden Önsel, Çerkezköy Belediyesi’nin ciddi bir borç yükü ile teslim alındığını belirterek, “Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah güzel çalışmalar ve projeleri hayata geçirirsiniz” dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10