Valilikten 'Ambulans rezaleti' açıklaması

Tekirdağ Süper Amatör Lig takımlarından 1911 Çerkezköyspor ile Sitespor arasında Mustafa Uğraş Stadında oynanan karşılaşmada çıktığı hava topunun ardından yere düşen ve saha kenarında a

Çerkezköy 11.02.2016 15:12:00 0
Valilikten

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Süper Amatör Ligi takımlarından 1911 Çerkezköyspor ile Sitespor arasında Mustafa Uğraş Stadında oynanan karşılaşmasında yaşanan  ve Çerkezköy Haber Gazetesi'nin gündeme getirdiği 'Ambulans Rezaleti' haberiyle ilgili açıklama yaptı. Ancak Valilik, ambulansın orada bulanmamasıyla ilgili değil, ne zaman ihbar yerine ulaştığına değindi.

Geçen hafta oynanan karşılaşmada, hava topunun ardından yere düşerek baygınlık geçiren 1911 Çerezköysporlu futbolcu İsmail İnan, saha kenarında ambulans ve sağlık ekibi olmadığı için dakikalarca beklemiş, ihbar üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
KAYMAKAM TALİMAT VERMİŞTİ
Oynanan futbol karşılaşmalarında saha kenarında ambulans olmamasını gazeteniz Çerkezköy Haber gündeme getirmiş, olayın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,karşılaşmalara ambulansların gönderilmesi talimatını yermişti.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Haberin ardından Tekirdağ Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada ambulansın olmamasından bahsedilmedi ve ihbar üzerine gelen ambulansla futbolcunun hastaneye kaldırıldığına değinildi.
3 DAKİKADA AMBULANS ULAŞTI
Valilikten yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 07 Şubat 2016 tarihinde Mustafa Uğraş Belediye Stadında oynanan 1911 Çerkezköyspor - Sitespor futbol müsabakasında, oyuncunun kafasına top çarpması sonucu sakatlanması nedeniyle 112 Komuta Kontrol Merkezi  Acil Çağrı Hattına saat 13.35’de çağrı düşmüş ve en yakın ekip olan Kapaklı 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna aynı dakikada vaka verilmiştir.13.36’da Kapaklı 1 No’ lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu vakaya çıkış yapmış ve olay yerine 13.38’de varmıştır. Bu durum medya görüntülerinde de görülmektedir. Komuta Kontrol Merkezinden alınan ilgili verilerden anlaşılacağı üzere, 112 Acil Çağrı Hattının aranmasından sonra 3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde sağlık ekibi ilgili hastanın yanında olmuş ve hastaya gerekli müdahaleleri yapmıştır. Daha sonra hasta yakınlarının talebi üzerine hasta en yakın sağlık kuruluşuna teslim edilmiştir."

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10