Tekirdağ'a 'Kırsal kalkınma' desteği

Kırsal Kalkınma ve IPARD destekleri kapsamında programa giremeyen illerden biri olan Tekirdağ program kapsamına alınacağı açıklandı

Tekirdağ 12.02.2016 16:03:00 0
Tekirdağ

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün,programa Tekirdağ'ın da katılacağını belirterek ortak bir açıklama yaptı. Açıklama şunlara yer verildi:Kırsal Kalkınma desteklerinin uygulamaya konulacağı partimizin seçim beyannamesinde yer almıştır. 64. Hükümetin kurulmasını takiben hazırlanan 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planında kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik program hazırlama görevi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) verilmiştir. Programın hazırlanması için 21 Mart 2016 tarihine kadar süre verilmiştir.Bu kapsamda TKDK tarafından IPARD programının uygulanmadığı 39 ilde, IPARD programına eşdeğer olacak şekilde benzer sektörlere, benzer şartlarda, benzer limit ve oranlarda destek verilmesi amacıyla bir kırsal kalkınma programı hazırlıkları son aşamaya gelmiştir. Ayrıca programda IPARD programında olmayan bazı sektörlere de destek verilecektir. Programa nihai hali verilip onay alındıktan sonra illerde koordinatörlükler kurulup, Tekirdağ’ımızın da arasında bulunduğu 39 ilde Kırsal Kalkınma destekleri uygulanmaya başlanacaktır.”

İPARD NEDİR?
Avrupa Birliği (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla 1085/2006 sayılı Konsey Tüzüğü çerçevesinde Katılım Öncesi Yardım Aracı'nı (Instrument for Pre-Accession Assistance- IPA) oluşturmuştur. IPA desteği beş bileşeni içermekte olup, Türkiye IPA tüzüğünün ek birinde yer alan aday ülke statüsünde bütün bileşenlerden yararlanabilmektedir. IPA'nın beşinci bileşeni Kırsal Kalkınma (IPA Rural Development- IPARD) Avrupa Birliği'nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemektedir.

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10