Ne yapıyorsak Çerkezköy için yapıyoruz

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatlarını ziyaret ederek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ?

Çerkezköy 16.02.2016 17:53:00 0
Ne yapıyorsak Çerkezköy için yapıyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki gün saat 19.00’da CHP İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelerek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha önce AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatlarını ziyaret ettiğini anımsatan Başkan Akay, “Bu ziyaretlerimizde çalışmalarımızı anlattık ve diğer partilerin bizden beklentilerini dinledik, gerekli notlarımızı aldık” dedi.
HIZLI TREN BEKLERKEN, NORMAL TRENDEN OLDUK
Çerkezköy’ün en büyük sorununun Devlet yatırımlarından gereken payı alamaması olduğuna dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “Bu yatırımların en başında Devlet Demir Yolları konusu var. Uzun yıllardır devam eden çalışmalar bir türlü tamamlanamadı. Biz hızlı tren beklerken, normal trenden olduk. Vatandaş bu durumun sorumlusu olarak Çerkezköy Belediyesi’ni görüyor. Biz bunu yadırgamıyoruz. Çünkü Çerkezköy’ün hakkını hukukunu koruyacağımıza dair söz verdik. Vatandaşın sözcüsü olarak bu sıkıntıları dile getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

SARAY-ÇERKEZKÖY YOLU BAĞLANTI YOLU HALA TAMAMLANAMADI
Çerkezköy’de Mezbaha Kavşağı’nda bir üst geçit ve İstasyon Mahallesi’nde de bir alt geçit yapılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydeden Vahap Akay, “Çerkezköy olarak bizim Karayollarından da beklentilerimiz var. Saray-Çerkezköy yolu bağlantı yolu hala tamamlanamadı. Seçim öncesi başlayan çalışmalar, ne hikmetse seçimden sonra yine durdu” ifadelerini kullandı.
HASTANE BİR TÜRLÜ AÇILMADI
Yapımı devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin hala açılamamasına vurgu yapan Başkan Vahap Akay, “Birçok farklı tarih verdiler çalışmaların tamamlanıp açılışın yapılacağına dair. Fakat hastane hala tamamlanamadı. Şimdi yeniden 23 Nisan diyorlar. Biz Çerkezköy halkı adına, bu hastanenin bir an evvel tamamlanıp faaliyete geçmesini istiyoruz” dedi.
ELEKTRİK KESİLİNCE BELEDİYEYİ ARIYORLAR
Çerkezköy nüfusunun, Türkiye ortalamasından hızlı bir şekilde arttığını söyleyen Vahap Akay, “Ülkemizde 4-5 bin nüfuslu ilçeler var. Çerkezköy’ün nüfusu sadece 2015 yılında 10 bin arttı. Dolayısıyla, ihtiyaçlarımızın her yıl ne kadar arttığı da bu şekilde gözler önüne serilebilir. Elektrik alt yapı çalışmaları eksiğimiz var. Halkımız, elektrik kesintilerinde de ilk olarak Belediyeyi arıyor. Bizim bu konuyla ilgili sorumluluğumuz yok ama vatandaş bize hesap sormakta haklı. Biz halkın hakkını savunmakla yükümlüyüz. TREDAŞ’a alt yapı çalışmalarını neden yapmadıklarını sorduk. Bize özelleştirme döneminde 3-4 yıl yatırım yapamadıklarını, dolayısıyla bunun sıkıntılarını yaşadıklarını söylüyorlar” dedi.
OKULLARIN YÜZDE 80’İNDE 2’Lİ ÖĞRETİM VERİLİYOR
Çerkezköy’deki önemli Devlet yatırımı eksikliklerinden birinin de okullar olduğunu söyleyen Başkan Vahap Akay, “Sadece bu yıl gerçekleşen nüfus artışı kapsamında bir okul ihtiyacı doğdu. İlçemizde okulların yüzde 80’inde 2’li öğretim veriliyor. Israrla söylüyoruz. Bizim yeni okullara ihtiyacımız var. Bu kapsamda sadece ‘Yardımseverler okul yapsın’ demek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşın altına elini koyması gerekir” diye konuştu.
1 YILDIR BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI
Çerkezköy’ün bir diğer ihtiyacının da stat olduğunu kaydeden Vahap Akay, “Stat projesi seçim beyannamemde de vardı. Yeri hazır. Stat yapılması için Kapalı Spor Salonu arkasındaki alanı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Gençlik Merkezi inşaatına başladılar fakat yaklaşık 1 yıldır bir çivi dahi çakılmadı. Stat projesine başlanmadı bile. Bakanlıkla görüştüklerini, gereken çalışmaları yapacaklarını söylediler. Fakat Çerkezköy yine Devlet yatırımını alamadı. Bizim stat projemiz hazır. Büyükşehir’de bütçemiz hazır. Nasıl ki okul yapmak Milli Eğitim Bakanlığı’nın işi ise stat yapmak da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın işidir” dedi.
YERİ GELDİ KENDİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİ ELEŞTİRDİM
Çerkezköy’ün menfaatleri için her şeyi yapacağını kaydeden Akay, “Yeri geldi kendi Büyükşehir Belediyemi eleştirdim. Sırf Çerkezköy hak ettiğini alsın diye. Çerkezköy adına katkı sağlayan herkese kucak açmaya da hazırız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2 yıldır yapamadığı Gençlik Merkezi’ni tamamlasın. Tekirdağ’da yapılan 1023 tesisten sadece 1 tanesi Çerkezköy’e yapılmak istendi. Fakat o da yapılamadı” diye konuştu.
ENKAZ EDEBİYATI YAPMAK İSTEMİYORUM
Yaklaşık 2 yıldır görev başında olduğunu söyleyen Akay, “Büyükşehir Yasası kapsamında yeni bir yapılanmanın zorluklarını yaşadık. Vatandaş Büyükşehir yapılanmasından hiçbir şey anlamadı. Her defasında Büyükşehir Yasası’nın getirdiği sıkıntıları gördü. Enkaz edebiyatı yapmak istemiyorum. Fakat biz bir önceki yönetimden Belediyeyi ciddi bir borç yükü ile devraldık. Kızılpınar ve Veliköy’ü Çerkezköy’e adapte ettik. Borçlarımızı yapılandırdık. Görev süremiz boyunca borcumuzun tamamını ödeyemeyeceğiz. Yapılandırma 2020 tarihine kadar sürüyor. Her ay 700 bin Lira’dan fazla borç ödüyoruz. Bu az bir rakam değil. İki ayda bir kapalı spor salonu yapılır bu paralarla. Gelirlerimiz de yüzde 35 oranında azaldı. Kızılpınar Belediyesi’ni onlarca haciz dosyasıyla devraldık. Tüm bunlara rağmen yatırım yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
BAKANLIĞA TEKLİFİMİZİ YAPTIK
Çerkezköy Belediyesi olarak en önemli projelerinin Kültür Parkı projesi olduğuna vurgu yapan Başkan Akay, “Bu projeye Astsubay Lojmanları alanını da dahil etmek istiyoruz. Burasının boşaltılması için Mili Savunma Bakanlığı ile yazışmalarımız sürüyor. Bizden yaklaşık 12 milyon Lira’lık bir bedel ödememizi talep ettiler. Biz de bunun mümkün olmadığını, bahse konu alandaki 6 bloktan, 4’ünün miadını doldurduğunu, kısa bir süre sonra hiçbir karşılık bulmadan burasını boşaltmak zorunda kalacaklarını kendilerine bildirdik. Teklifimizi de yaptık. Gelecek cevaba göre hareket edeceğiz” dedi.
ZAMAN ZAMAN HIRÇINLAŞIYORUZ
Çerkezköy Belediye Başkanı olarak kendisine oy veren ya da vermeyen herkesin hakkını savunmakla yükümlü olduğunu söyleyen Vahap Akay, “Benim seçim beyannamem çekmecemde duruyor. Görev sürem sonuna kadar tüm vaatlerimizi yerine getirmeye çalışacağız. Çerkezköy’ün hakkını almak için zaman zaman hırçınlaşıyoruz. Fakat ne yapıyorsak Çerkezköy için yapıyoruz” diye konuştu. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin sonunda Başkan Akay, partililerin sorularını yanıtladı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10