"AKP'nin tüketiciyi korumak gibi derdi olmamıştır "

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, fahiş elektrik faturalarına sert tepki gösterdi. Yüceer, "Hükümet, tüketiciyi korumak yerine, şirketleri koruyor" dedi.

Bölgede Gündem 17.02.2016 17:33:00 0

Yüceer yaptığı açıklamada “ Dünyada petrol, doğalgaz gibi birincil enerji kaynağı fiyatları düşerken, ülkemizde tüketicilerin ödediği elektrik fiyatları sürekli artış göstermektedir.  Türkiye’deki 38 milyon elektrik abonesi yeni yıla elektrik zammıyla girmiştir.  Her tarife döneminde yeni elektrik birim fiyatlarını kamuoyuna açıklayan ve yeni tarifeleri resmi internet sitesinde yayınlayan Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu zamları kamuoyuna açıklamadığı gibi internet sitesine de koymamıştır. Sessiz sedasız yapılan zammın arasından Ocak ayından bu yana kayıp kaçak elektrik, Perakende Satış Hizmeti bedeli, iletim bedeli gibi kalemler faturada "dağıtım bedeli" olarak gizlenerek tüketicilerden tahsil edilmeye başlanmıştır. Dürüst tüketicinin kayıp kaçak bedeli ödetilerek cezalandırılması yetmiyormuş gibi kayıp kaçak elektriğin bedeli tüketiciden gizlenmiştir. Bunun gerekçesini anlamak mümkün değildir.” dedi.

“VAATTE KALMIŞTIR”

Yüceer “Dağıtım şirketleri abonelere ucuz, kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti vermesi gerekirken, Avrupa’nın en pahalı elektriğini bizim tüketicilerimiz kullanmaktadır. Bunu denetlemesi gereken EPDK elektrik dağıtım şirketlerinin halkın cüzdanına göz dikmesine seyirci kaldığı gibi kayıp kaçak elektriği tüketiciye nasıl fatura ederim derdindedir. Hükümetin, şirketlerin elektrik kayıp-kaçak sorumluluğunu üstleneceği, üstelik özelleştirme sonrası dağıtım şirketlerinin kayıp-kaçak oranlarını düşüreceği ve bunun da 2015 yılından itibaren faturalara indirim olarak yansıyacağı vaatte kalmıştır. Enerji dağıtımını yok pahasına şirketlere satan Hükümet, tüketici yerine şirketleri korumayı seçmiştir. AKP’nin tüketiciyi korumak gibi bir derdi şimdiye kadar hiç olmadı ve olmayacaktır” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10