"Ülkemizin birliğe ihtiyacı var"

Ulusal Gençlik Derneği önceki akşam Vatan Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisini ziyaret ederek,ülkenin bölünmez bütünlüğü ve ulusal birlik için partileri birlikte hareket etmeye davet etti.

Çerkezköy 21.02.2016 16:19:00 0

Dernek ve oda ziyaretlerine aralıksız bir şekilde devam eden Ulusal Gençlik Derneği önceki akşam ise Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatını ve MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlk olarak Vatan Partisini ziyaret eden ULUSDER üyelerini  Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Hayri Çaktı, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Emekli Albay Hasan Oruk karşıladı. Ziyarette konuşan ULUSDER Başkanı Erdal Darçın “Ulusal birliğimizi güçlendirmek adına, önce vatan diyerek ilk Vatan Partisini ziyaret etmek istedik. Ulusal birlik anlamında ortak mücadele veriyoruz. Bülent Ecevit’in düşünce çizgisinde bir gençlik derneğiyiz. 7 Haziran seçimlerinden beri Türkiye’nin çevresi ateş çemberi. Her gün şehit haberleri duymak bizi derinden üzüyor. Şehitlerimize, terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“BAĞIMSIZLIĞINI KORUMA SAVAŞIDIR”

Gerçekleşen ziyarette konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Hasan Hayri Çaktı ise konuşmalarına terör saldırılarında ölen vatandaşlara ve şehit düşen güvenlik güçlerine rahmet dileyerek başladı. Vatan Partisi İl Başkanı Çaktı “Bu kadar genci bir arada getirdiğiniz için sizleri kutluyorum. Herkesi birleştirmeye çalışıyoruz. Biz geçtiğimiz yıllarda hep bugünlerde yaşanacak olaylara dikkat çektik. ABD ve AB emperyalizminin bölgedeki planlarından bahsettik. Bugün Ankara’nın merkezinde bomba patlıyor. Bugün Türk ordusunun ve güvenlik güçlerinin vermiş olduğu mücadele başta olmak üzere, siyasi kimlikleri bir kenara bırakarak vatan için, bayrak için, ülkenin bölünmez bütünlüğü için verilen mücadele, Türkiye’nin milli egemenliğini ve bağımsızlığını koruma savaşıdır” açıklamasında bulundu.

“FOTOĞRAFIN TAMAMINI GÖRMENİZ GEREKİYOR”

 Ziyarette konuşan bir diğer isim Vatan Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Emekli Albay Hasan Oruk oldu. Oruk “ Bugün beni sevindiren iki önemli şey var. Birincisi, bu güzel gençlerin önce vatan deyip ilk Vatan Partisini ziyaret etmiş olmaları. İkincisi ise bu gençlerin memleket için bir şeyler yapmak istiyor olması. Gençlere tavsiyem sabırlı olun. Bu sistem bir günde kurulmadı. Tayyip  Erdoğan, bir günde iktidara gelmedi, ABD coğrafyamıza bir günde girmedi. Fotoğrafın tamamını görmeniz gerekiyor.”diye konuştu.

İKİNCİ DURAK MHP OLDU

Vatan Partisi’nden ayrılan Ulusal Gençlik Derneği üyeleri ardından ise Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Geçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan ULUSDER Başkanı Erdal Darçın “İnsanlarımızın nasıl suya, ekmeğe ihtiyacı varsa ülkemizin de bugün birliğe ihtiyacı var. Ülkemiz kurtuluş savaşında nasıl bir babanın oğulları gibi mezhebi, ırkı, düşüncesi ne olursa olsun bir araya gelmişse bugün de böylesi bir birlikteliğe ihtiyaç vardır. Türkü ile Kürdü ile Alevi ve sunisi ile birlikte olmalıyız.”dedi.

“ÇÖZÜM ÜRETELİM”

Parti olarak Türkiye’nin birlikteliğini sağladıklarını kaydeden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel “ Mevcut hükümetin 36 etnik unsur diyerek, sen Kürtsün, sen Çerkezsin, sen Alevisin gibi insanlarımız sınıflandırarak izlediği siyaset izlediği siyaset sonucunda toplumumuz ötekileştirildi. Bugün en önemli şey Türk kimliğinin manasını kavramak olmalıdır. Önemli olan ortak paydada, Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğü ve Türk kimliği altında birleşmektir. Ülkemizin gençliği, geleceğinden endişe duyuyor. Her platformda buluşarak beyin fırtınası yapalım. Memleket için doğru olan neyse o şekilde birlikte bir çözüm üretelim” diye konuştu.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10