"Karara itiraz etmeyeceğiz"

Mustafa Ordu dün işyerinde basın toplantısı düzenleyerek Çerkezköy'de ücretli otoparkın kaldırılmasına yönelik açtığı davanın sonucunu basın mensupları ile paylaştı.

Çerkezköy 23.02.2016 14:29:00 0

Dün saat 11.00’de kendisine ait bürosunda açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu “ 2014 yerel seçimlerinden önce dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem ve belediye meclis üyeleri cadde kenarlarında otopark parası toplama kararı almıştı. Bizde o dönem meclis kararını İdare Mahkemesine götürmüştük. Bölge İdare Mahkemesi de bu kararı iptal etmişti. 2014 yerel seçimlerinden sonra gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKAME bununla ilgili karar almıştır. Daha önceki mahkeme kararını hiçe sayarak yol kenarlarında park parası almaya başladı. Biz de alanın kararı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. İdare mahkemesinin kararını ise İçişleri Bakanlığına taşıdılar” diye konuştu.

“İŞLEMİN YAPILMASINA GEREK YOKTUR”

İçişleri Bakanlığından istedikleri cevabı alamadıklarını kaydeden Ordu “ İçişleri Bakanlığından gelen yazıda “ 4483 sayılı kanun hükmünce ilgili işlemin yapılmasına gerek yoktur” cevabı geldi. Kaymakamlık da bir yazı yazarak bu gelen yazıyı bizlere tebliğ etmiştir. On gün içinde de yine bizim bu konuda itiraz etmemiz hakkı olduğunu tarafımıza tebliğ edilmiştir. Biz makamlara inanıyoruz ve güveniyoruz. Güvendiğimiz için bu kararın açık açık idare mahkemesinin olduğunu belirtmiştik. Bundan böyle bu konu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen karara itiraz etmeyeceğiz. Bu olayla ilgili halkı temsil eden siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları bu işin takipçisi olup olmayacağını ise kendileri bilirler” dedi.

“OTOPARK SIKINTISI VAR”

Çerkezköy’de otopark sorunun olduğunu kaydeden Ordu “ Her zaman belirttiğimiz gibi Çerkezköy’de otopark sorunu gün geçtikte artıyor. Belediye meydanında bana yer versinler altı ayda yer altında 3 katlı otopark yaparım. Belediye yer altı otoparkı yapsın da hem vatandaştan üç kuruş alır, hem de vatandaş da aracını rahat bir şekilde otoparka koymuş olur” dedi.

“AKP ŞEMYESİ ALTINDA DEVAM EDİYORLAR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bazı il ve ilçe teşkilatlarının görevden alınmasına yönelik bir soru üzerine Ordu “Bugün gerek Milliyetçi Hareket Partisi, gerekse de Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisi boşaltıldı. Bu şekilde partililerin bir iktidar beklentisi olmamalıdır. Bugün aralarında Doğruyol Partisi, Has Parti, Büyük Birlik Partisi ve birçok sağ görüşlü partili, siyasetine AKP şemsiyesi altında devam ediyor” açıklamasında bulundu.

“KATKI SAĞLAMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ”

Ordu “ Bugün Tekirdağ’da tüm belediyeleri almış ve üç milletvekili olan Cumhuriyet Halk Partisi, büyük ilçe delegelerinin katılamadığı bir il kongresi gerçekleştiriyorsa bu İl yönetiminden ne beklenebilir. Milliyetçi Hareket Partisi 14 yıldır, 9 Işık ilkesi dışında siyaset yapıyor. Muhalefetin beklentisi yüzde 50 oy almış AKP’yi eski bakan ve kurucularının bölüp bölemeyeceğidir. Bunun dışında yurt dışı güçlerden destek bekliyorlar. Bizler, iktidara yürüyebilecek yeni bir oluşum olması durumunda katkı sağlamaya her zaman hazırız” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10