Akay: Halkın olanı halka açıyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir ile birlikte 2'nci etap çalışmalarının başladığı Fatih Mahallesi'nde ki Şehit Teğmen Akın Akı

Çerkezköy 24.02.2016 16:34:00 0
Akay: Halkın olanı halka açıyoruz

Başkan Akay, ilçede atıl durumda bulunan yeşil alanların düzenlenip, tek tek halkın kullanımına açılacağını kaydetti.
ÇOCUKLAR BAŞKANI UYARDI
İlk olarak 1’inci etap çalışmalarının tamamlandığı kısımda incelemelerde bulunan Başkan Akay, burada vatandaşların taleplerini de dinledi. Bu sırada Başkan Akay’ın yanına gelen küçük çocuklar, “Buradaki oyun grubunun üzerinde boşluk olduğu için düşme tehlikesi yaşıyoruz” dedi. Bunun üzerine oyun grubunu inceleyen Akay, çocukların güvenliği için gerekli tedbirleri almaları konusunda, Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir’e talimat verdi. Akay sorunun en kısa zamanda çözüleceğine dair çocuklara söz verdi.

KADINLARIN ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ
Parkta banklarda oturan kadınların da istek ve şikayetlerini dinleyen Vahap Akay, “Yapılan çalışmalardan memnun musunuz” diye sordu. Bölgeye kazandırdığı yeşil alan ve modern park alanı için Akay’a teşekkür eden kadınlar, “Sizden tek ricamız park alanı içine belli noktalara çöp kutuları koymanız ve parkın güvenliğini sağlayacak bir personel görevlendirmenizdir” dedi. Çöp kutularının en kısa zamanda park alanına monte edileceğini söyleyen Akay, “Bu gibi büyük park alanlarında güvenlik görevlilerimiz olacak. Halkımız akşam saatlerinde bile güven içinde bu alanlarda ailesi ile birlikte vakit geçirebilecek” dedi.
DRENAJ VE SULAMA SİSTEMİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra 2’nci etap çalışmalarının sürdüğü alana geçerek yapılan çalışmalar hakkında, Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir’den bilgi aldı. 2’nci etap çalışmaları kapsamında park alanında drenaj ve sulama sistemi çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Tayşir, “İki parselde çim ekimi işleri de tamamlandı. Alanımızı ağaçlandırdık. En kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayıp, burayı da halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
DERE KENARINDAKİ BOŞ ALAN DEĞERLENDİRİLECEK
Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerine yapılan park alanı ile Çorlu Deresi arasında kalan yeşil alanın da park alanına dahil edilmesini isteyen Başkan Vahap Akay, “Buradaki boş alan, parkın etrafındaki duvar sınırına indirilecek ve park alanına geçişler verilecek. Bu kısımda yürüyüş yolları yapılacak. Bu bölgede de ışıklandırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Fakat bu bölgeye çok büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor. Çünkü önümüzdeki yıllarda burada yapılacak dere ıslah çalışmaları sonucu tüm çalışmalar boşa gidebilir” dedi.
YAYA KÖPRÜSÜ DE YAPILABİLİR
Belediye Başkanı Vahap Akay ve Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerindeki park alanındaki incelemelerinin sona ermesinin ardından Pınarça Deresi ile Uğurlu Sokak arasında kalan yeşil alanda incelemelerde bulundu. Çerkezköy’de bulunan tüm yeşil alanların halkın kullanımına açılması gerektiğini kaydeden Vahap Akay, “Burası da çok güzel ağaçlıklı bir alan. Burada da gerekli düzenlemeler ve ışıklandırma çalışmaları yapılarak bölge sakinlerinin kullanımına sunulabilir. Hatta buradan derenin karşı tarafına yaya köprüsü de yapılabilir” dedi ve Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir’den konuyla ilgili ön çalışmalara başlamasını istedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10